ONTnieuws zondag 6 maart 2022. Update 1 en 2, 13.10 uur. 1) Verslag ONT VR1. 2) Verslag ONT 1.

6 maart 2022 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Teleurstellend ONT verliest van Fc Grootegast.
Doezum - ONT kende een reeks prima oefenwedstrijden en de herstart van de competitie tegen SC Berlikum (5-1 winst) was ook goed. Maar er lijkt nu wat zand in de ONT motor te zitten. Want na de 4-4 thuis tegen Veenhuizen afgelopen dinsdag werd er zaterdag met 2-0 verloren van Fc Grootegast.

Klik op de foto hieronder voor het verslag.
Fc_Grootegast_-_ONT_5_maart_2022.JPG

Tien spelers zoeken om de bal! Voor ONT zijn dat v.l.n.r. Janco van de Veen, Wytze Jongsma, Jorrit de Graaf en Keimpe Jacobi.
Foto Romke Visser, Smelnesport.

Update 1.
ONT VR1 - ST Drachtster Boys/Boornbergum ’80 VR1.
Een seizoen startend met 19 dames op papier, maar vandaag hadden we toch echt de ondersteuning nodig van twee dames uit de MO teams. Maar liefst negen afwezigen door werk, vakantie en corona. Maar gelukkig waren Janna en Irene bereid om met ons mee te spelen.

Een vliegende start met een snelle goal van Indra in de 5e minuut. De tegenpartij probeerde via de flanken onze verdediging onder druk te zetten, maar het lukte niet om tot een gelijkmaker te komen. In de 21e minuut tikte Christina de 2-0 binnen. Tevens de ruststand.

Na de rust  kwamen we heel even onder druk, maar Indra schoot een half uur voor het einde de bal snoeihard in het net.  Vijf minuten later wist Nicky zich uit de drukte te worstelen en de 4-0 op de pantoffel te nemen. Monique had nog wat energie over die zij in de voorhoede mocht gebruiken. De laatste vijf minuten twee keer raak. Eindstand 6-0.

Een rommelige start door een fout in de voorbereiding van de coach, maar uiteindelijk een prima resultaat. Klasse dames!

Met deze overwinning staan we met drie teams op een puntje afstand van de koploper.

Marco van de Vooren
                                                              Wedstrijdbeeld ONT VR1 - ST Drachtster Boys/Boornbergum ’80 VR1.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Vrouwen senioren
ONT VR1 won met 6-0 van ST Drachtster Boys/Boornbergum'80 VR1. Er zal vast nog wel een verslag volgen van trainer/coach Marco van de Vooren.

Heren senioren
ONT O23-1 en ONT 2 speelden niet.

ONT O23-2 speelde uit tegen koploper Roden O23-1. ONT O23-2 over die wedstrijd:
Ja ja lieve mensen daar zijn we weer. Na drie weken niet samen te voetballen als O23-2 mochten we weer samen de wei in. Dit keer tegen Roden O23-1 de geduchte tegenstander in onze competitie en tevens onze koploper. Nadat we de uitslagen hadden gehoord van de 23-1 tegen Roden zat ervoor ons niks anders op dan met een 5-4-1 opstelling te gaan spelen.

We hadden maar liefst 12 man en dat is precies genoeg om te voetballen. Met een uitgebreide warming-up van 10 minuten en zonder grensrechter van onze kant begonnen we aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten gingen voorbij, stand 0-0. Na 20 minuten nog steeds 0-0 (al een beter resultaat dan de 23-1😉). De 30 minuten gingen voorbij nog steeds 0-0 en toen de rust en nog steeds 0-0. Je zou nu denken is de wedstrijd überhaupt wel begonnen. Jazeker wel, maar ja probeer maar eens te scoren tegen ons met onze dekhengst en Leo achterin. Maar voornamelijk dat keepertje van ons was uitstekend bezig (wij snappen wel dat hij met het 1e mee traint zolang het maar alleen bij trainen blijft natuurlijk).
Na een korte rust gingen we weer verder. Het ging nu zoals we verwachtten, we kwamen namelijk 0-1 achter en dit liep al snel uit naar 0-3. Maar niks wat ons tegenhield want we bleven ons aan het plan houden. We begonnen zelfs kansen te creëren maar Bakker stond helaas niet op scherp en Van der Velde mistte een beetje overzicht. De 0-3 hielden we vast en dat betekend een uitstekend resultaat tegen de koploper. We hebben weer genoten en onze road to niet te degraderen gaat de goede kant op.

Wij hebben weer genoten en hopelijk jullie ook en tot de volgende keer.

Groeten van de 023-2

ONT 4 speelde thuis tegen Waskemeer, nummer twee op de ranglijst. De wedstrijd kende een merkwaardig begin. Binnen 1,5 minuut was de stand 0-2, waarbij aangetekend dat ONT 4 de aftrap had en dus met balbezit aan de wedstrijd begon. Uiteindelijk werd het dus 0-5 en moet ONT 4 na negen wedstrijden nog steeds op het eerste puntje wachten.

Ook ONT 3 speelde thuis tegen Buitenpost 3. De bezoekers zijn geen hoogvlieger op de ranglijst maar gingen toch met een 2-6 overwinning naar huis. Naar het schijnt door zes cadeautjes geschonken door ONT.

In Grootegast ging ONT 1 met 2-0 ten onder tegen Fc Grootegast. In de loop van vandaag een verslag.