3e klasse B

5 maart 2022 14:30

F.K. Atema

Sportpark Grootegast

Doezum - ONT kende een reeks prima oefenwedstrijden en de herstart van de competitie tegen SC Berlikum (5-1 winst) was ook goed. Maar er lijkt nu wat zand in de ONT motor te zitten. Want na de 4-4 thuis tegen Veenhuizen afgelopen dinsdag werd er zaterdag met 2-0 verloren van Fc Grootegast.

De wedstrijd Fc Grootegast - ONT was er één waarbij de thuisploeg niet wilde voetballen en ONT het voetballend niet kon brengen. Dus werd het een wedstrijd die voor de toeschouwers het aankijken niet echt waard was. Aan beide zijden veel balverlies en waar ONT nog wel probeerde te voetballen waren de gastheren snel bereid de bal een hengst te geven en dan maar zien waar de bal eindigde. Nou, die eindigde vaak over de zijlijn, trouwens daar deed ook ONT aan mee. De tellingen lopen uiteen, maar de bal zou zeker vijftig keer over de zijlijn zijn geweest.

De eerste helft moet maar snel naar de vergetelheid. ONT mocht twee kansen noteren en Fc Grootegast één. De eerste kans voor ONT was er in de veertiende minuut. Keimpe Jacobi zette met een prima pass Chris Visser aan het werk en diens voorzet kon door de anders trefzekere Michel Weisser niet worden afgerond. De tweede kans was er op slag van rust. Weisser zette een actie in en via Fc Grootegast doelman Jelmer van Gorp, de paal en opnieuw Van Gorp werd het geen doelpunt. De enige kans voor de thuisclub was er na een strakke voorzet van Johan Beute. Er was echter geen medespeler die de voet tegen de bal kreeg.

Wat spelopvatting betreft veranderde er in de tweede helft niets. Fc Grootegast weigerde te gaan voetballen. Wetend dat daarmee er ruimtes zouden komen waar ONT van zou kunnen profiteren. En ONT deed echt haar best om voetballend tot openingen te komen, maar er waren zelden momenten van een optelsom van een aantal goede passes en het in scoringspositie brengen van een teamgenoot. En die speelwijze bracht ONT de laatste tijd toch wel succes, gezien het gemiddelde van 3,5 doelpunt per wedstrijd. De ONT supporters moesten nu met lede ogen aanzien dat dat er vandaag niet in zat. Tegenstander Fc Grootegast grossierde ook niet in kansen, maar in de 63e minuut werd het wel 1-0. Mike Homan rondde een aanval bekwaam af. Een kansje voor ONT kwam er even later toen Jesper Landman zijn schot geblokt zag, de bal weer voor de voeten kreeg, maar uit de voorzet die volgde er niet kon worden gescoord. Zes minuten voor afloop besliste Homan de wedstrijd met zijn tweede goal. De ONT verdediging werkte de bal niet goed weg en Homan scoorde vanaf 25 meter. En zo eindigde de wedstrijd in 2-0 en werd er niet gescoord door ONT. En dat is een zeldzaamheid.

Veel meer is er over deze wedstrijd ook niet te zeggen. Beide teams kwamen niet tot veel kansen. Het spel was rommelig en voor het publiek saai. ONT heeft eerder laten zien tot meer in staat te zijn dan wat er tegen Fc Grootgast op de mat werd gelegd.

ONT trainer Jan Hulzinga vond de nederlaag zuur: “Het is erg jammer dat we hier verliezen en gezien het wedstrijdbeeld ook niet geheel terecht. Tegen een Fc Grootegast die als team veelal verdedigde op eigen helft en veelvuldig snel de lange bal speelde hadden we grotendeels het initiatief. Dit resulteerde echter in te weinig uitgespeelde kansen. Enerzijds omdat we in de eindfase niet scherp genoeg waren, anderzijds omdat ons tempo in het verplaatsen vaak niet hoog genoeg was.” Het niet scoren vond Hulzinga van doorslaggevende betekenis: “Toch creëerden we een aantal mogelijkheden, waarvan we er normaal gesproken altijd minimaal één benutten. Dan heb je de hoop dat de tegenstander op zoek gaat naar de gelijkmaker en krijgen wij de ruimte om eventueel de score uit te breiden. Het liep helaas anders.”
Het doelpunt van Fc  Grootegast was voor ONT de nekslag. Hulzinga: “Daar waar wij de mogelijkheden niet benutten, was het eerste schot op doel van Fc Grootegast meteen raak. En dan wordt een lastige wedstrijd alleen maar lastiger. Zonder de tegenstander tekort te willen doen hebben we vandaag ook van ons zelf verloren. Gezien de andere uitslagen staat alles inmiddels weer erg dicht bij elkaar. Aan ons nu de taak om te laten zien dat we veerkrachtig zijn en er volgende week weer staan!!!”

Zaterdag a.s. thuis tegen Anjum. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.