ONTnieuws zondag 26 september 2021. Update 1 en 2, 13.10 uur. 1) Week van de scheidsrechter. 2) Verslag ONT - Minnertsga.

26 september 2021 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Verslag4Update 2. Sterk ONT wint niet van Minnertsga
OPEINDE - Lang leek het er op dat ONT de boeiende seizoensouverture zou afsluiten met een 0-1 verlies tegen Minnertsga. Maar in de 92e minuut werd er dan toch nog gescoord. In de resterende speeltijd was er zelfs nog kans op de winnende treffer, maar die kwam er niet. Het werd 1-1 en daarmee was ONT ontevreden.

ONT's doelpuntenmaker Jorrit de Graaf in achtervolging op een tegenstander. Foto Romke Visser (Smelnesport).

Klik op de foto hierboven voor het gehele verslag.

Update 1. Week van de scheidsrechter (deel 2 van 7).
Van ONT Facebook. Auteur Peter Weersma.
Van 25 september t/m 3 oktober is het weer de week van de scheidsrechter (en spelbegeleiders). Bij ONT zetten we deze mannen en vrouwen dan extra in het zonnetje door hen met een bloemetje te bedanken voor hun inzet.

Gisteren waren dat (in volgorde van het dagprogramma) Danny Hovenkamp (Hij floot JO17-1), Bern van de Beukering (JO12-3), Thomas Zwiers (JO10-2), Menze Prins en Rein Ybema (JO9-3), Harmen Samplonius (JO8-2), Izaak Zijnstra (JO12-1), Ed van Hunnik (JO19-1), RInze Koster (MO11), Stefano Homsma (JO15-1), Jo Hoekstra (O23-1), Allard Wagenaar (MO19) en Peter Pool (KNVB - ONT1). Diverse leiders stuurden hiervan foto's in.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
ONT O23-2, ONT 4 en ONT 3 waren vrij. De wedstrijd van ONT 23-1 werd uitgesteld/ ONT O23-1 speelde thuis tegen SJO Coendersborg O23-1 en won met 4-1 waar een veel grotere uitslag mogelijk was geweest. Coach Ariff Hussainail over de wedstrijd: “Binnen drie minuten een doelpunt! Assist Iko en mooi prachtig lobje van Tiemen over de keeper. Na 20 min gaan we mee in het tempo van de tegenstander en maken onnodige fouten waar zij één keer van profiteren. Twee minuten voor het rust signaal onder de uitstekende fluitende scheidsrechter Jo Hoekstra maakt Allard op aangeven van Luuk de terechte 2-1.

Net als vorige week tonen de mannen aan dat ze GOED kunnen voetballen en pakken de tegenstander bij “de strot” maar het verschil maken duurt heel lang. Paal, keeper, tegenstander op de lijn. De bal wil er niet in. Maar daar is de verlossende 3-1.  Dejan maakt het af. Hierna volgt de 4-1 uit de corner van Dejan prikt Jorn raak! Goeie overwinning waar nog meer in zat zodat jezelf beloont. Tot volgende week!” Foto’s van deze wedstrijd volgen morgen.

ONT 2 en ONT 1 speelden beide tegen Minnerstga. ONT2 speelde uit en verloor met 2-1. De 0-1 voorsprong kon niet worden behouden zonder dat de thuisclub kansen kreeg. De tegendoelpunten kwamen voort uit ongelukkige acties van ONT. De werklust van ONT 2 werd niet beloond.

ONT 1 remiseerde met Minnertsga 1, uitslag 1-1 . In de loop van de dag een verslag.