Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - Lang leek het er op dat ONT de boeiende seizoensouverture zou afsluiten met een 0-1 verlies tegen Minnertsga. Maar in de 92e minuut werd er dan toch nog gescoord. In de resterende speeltijd was er zelfs nog kans op de winnende treffer, maar die kwam er niet. Het werd 1-1 en daarmee was ONT ontevreden.

Tegen Minnertsga kan ONT matige statisteken overleggen. Er werd vijf keer gewonnen, zeven keer verloren en met de 1-1 van zaterdag acht keer een gelijkspel. Minnertsga is een stugge ploeg om tegen te voetballen. En met vaak een veel scorende spits in de gelederen. Had ONT lang last van Remco van der Mossel, nu is Enno Kingma de goalgetter. En die maakte dat tegen ONT ook waar.

Van aftasten was vanaf de aftrap geen sprake. Er ontspon zich negentig minuten lang een duel dat de toeschouwers niet los liet. ONT probeerde direct door te drukken en ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Een bal van Herre de Vries belandde op het dak van het doel en ONT doelman Hidde Ament hield met de voet Hidde de Vries van scoren af. Voor ONT had Noël Mulder een kansje maar ONT’s nummer 9 kwam net niet goed uit met zijn passen. Ook Jesper Landman kwam in kansrijke positie, zijn aanname was te gehaast om uit die kans een goal te maken. Twee opeenvolgende fouten van ONT leidden in de 23e minuut de 0-1 in. Enno Kingma krulde de bal heel fraai in de kruising buiten bereik van Ament.

Waar Minnertsga in de eerste helft veel druk zette op ONT, veranderde dat in de tweede helft. Aan het einde van de eerste helft gaf een aantal spelers van de bezoekers aan hun trainer Duco Mulder aan het niet meer te kunnen belopen. En dus veranderde Mulder de tactiek. Minnertsga trok zich terug en liet het spel aan ONT. Dat veroorzaakte een stortvloed van aanvallen op het doel van Minnertsga. De kansen van ONT werden veelal ingeleid door Thomas Landman die vanaf links vanaf de achterlijn een paar prima voortzettingen had. Maar in het drukke gebied voor de goal van Minnertsga was de handelingssnelheid van de ONT’ers niet goed genoeg om de verdediging van Minnertsga écht weg te spelen. Dat kwam door enerzijds onzorgvuldigheid en anderzijds Minnertsga doelman Jorn Helder. Met Helder is ook direct de ‘man of the match’ aan de zijde van Minnertsga genoemd. Helder voorkwam met puike reddingen minimaal drie ‘zeker’ lijkende ONT doelpunten. Want noem maar even de inzetten van Mulder, Marten Folkersma en Freerk Veenstra die een prooi werden van Helder. De doelman van Minnertsga was de sta in de weg voor ONT.

Minnertsga kwam er gaande weg de tweede helft steeds minder aan te pas. Hoewel, Ament moest nog wel redden op een inzet van Hidde de Vries. En waar de vele ONT supporters zich al neerlegden bij een 0-1 verlies kwam er in de 92e minuut toch nog de 1-1 op het scorebord. Jorrit de Graaf vuurde een soort van wanhoopschot af op het vijandelijke doel. Dat schot werd door een speler van Minnertsga van richting veranderd en zeilde zo in het doel. In de laatste minuut van de blessuretijd was er zelfs nog de kans op de winnende treffer voor ONT. Uit een corner van Thomas Landman kopte Veenstra de bal bij de eerste paal op doel. Maar wie was daar om een treffer te voorkomen; Helder. De goed leidende scheidrechter Peter Pool uit Rottevalle floot daarna voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 1-1.

ONT tevreden? Als je in blessuretijd nog een puntje behaald moet je tevreden zijn. Maar gezien het vertoonde spel mag je niet content zijn. Volgens Minnertsga trainer Mulder had een 5-1 eindstand niet misstaan. Dat zegt genoeg. ONT speelde een prima partij maar beloonde zichzelf niet.

Jorrit de Graaf speelde verdedigend een foutloze partij en maakte in blessuretijd de gelijkmaker. Dus met recht ‘man of the match’: “Ik ben blij met mijn bijdrage vandaag. Het voelt goed om als verdediger een goal te maken en belangrijk te zijn. Nou kwam er bij de goal wel wat geluk bij kijken, maar gezien de wedstrijd was dat meer dan terecht.” Een veel beter spelend ONT had moeite om het stugge Minnertsga op de slachtbank te leggen en hield uiteindelijk een puntje over aan de wedstrijd. Wat zijn de leermomenten voor volgende wedstrijden? De Graaf daarover: “Ik heb genoten van ons spel vandaag en met name van de tweede helft. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd, maar de tweede helft hebben we laten zien wat we kunnen. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd, dus kan het een leermoment zijn om in die eindfase meedogenlozer te zijn en onszelf te belonen. Nou heeft de keeper van Minnertsga hen vooral op de been gehouden, met een paar geweldige reddingen. Maar we kunnen uit deze wedstrijd veel vertrouwen halen voor de volgende wedstrijden.” De ONT verdediger over de ‘Slag om de Leijen’ die voor volgende week zaterdag op het programma staat: “Of ik uitkijk naar die wedstrijd? Ja, echt wel. Dat zijn de mooiste wedstrijden van het seizoen. Er zijn altijd veel toeschouwers aanwezig en er is veel sfeer. Dit brengt wel extra druk met zich mee, maar ik ben er van overtuigd dat we hier mee om kunnen gaan en dat we een goed resultaat gaan halen.”

De wedstrijd Rottevalle - ONT begint zaterdag a.s. om 17.00 uur.