ONTnieuws zondag 20 september 2020. Update 1, 12.30 uur. Boeiend duel ONT - SC Berlikum eindigt in 1-1.

20 september 2020 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Boeiend duel ONT - SC Berlikum eindigt in 1-1.
OPEINDE - De wedstrijd ONT - SC Berlikum was een partij voetbal waarbij het publiek zich niet verveelde. Beide teams wilden voetballen, er waren ook kansen over en weer en uiteindelijk gaf de 1-1 uitslag de verhoudingen goed weer. Zuur voor ONT was dat een vlak voor tijd een strafschop door de scheidsrechter werd teruggedraaid op advies van de assistent-scheidsrechter van SC Berlikum.

De van Drachtster Boys afkomstige Jorrit de Graaf in een duel om de bal. Foto Romke Visser.

Klik op de foto voor het verslag van de wedstrijd.

Scheids: Hidde
Verloop: Mooie pot. Goed combinatie spel. Vooral de eerste helft werd geconcentreerd gespeeld door ONT. Laatste 15min van de wedstrijd werd het spel wat slordiger.

ONT JO11-2 – Harkemase Boys JO11-1
1ste helft: 0-12
2de helft: 0-20
Scheids: Keimpe
Verloop: Vooral eenrichtingsverkeer richting doel van ONT. JO11-2 speelt eigenlijk 2 klassen te hoog. De tweede helft speelde ONT wel een stuk beter.

ONT JO10-3 – Akkrum JO10-2
1ste helft: 4-3
2de helft: 8-4
Spelbegeleider
Verloop: ONT begint sterk. Na wissel bij Akkrum is spel meer gelijkwaardig. In de tweede helft gaat keeper van ONT spelen om meer tegenwicht te bieden. Wedstrijd gaat op en neer. Senna kon vanwege hersenschudding niet meespelen. Hij stond aan de kant als aanvoerder zijn ploeggenoten aan te moedigen.

ONT MO13-1 – CSV Be Quick Dokkum MO13-1
Aanvang: 9:30
1ste helft: 0-1
2de helft: 2-2
Scheids: Thimo
Verloop: De meiden hebben op “z’n Duits” gewonnen door in de laatste seconden de gelijkmaker te maken. Door een slechte uittrap van de keeper kon er toch nog gescoord worden. Een terechte eindstand.

ONT JO17-1 – SJO WTTC JO17-1
Aanvang: 10:30
1ste helft: 0-0
2de helft: 4-0
Scheids: Peter Bakker
Verloop: Eerste helft heel veel kansen om te scoren laten liggen. In de tweede helft was het direct raak. En is de score uiteindelijk nog opgelopen tot vier treffers.

ONT JO11-3 – TFS JO11-1
1ste helft: 2-1
2de helft: 3-3
Scheids: Eric
Verloop: De eerste helft werd er goed gespeeld. In de tweede helft werd dit iets minder. Ondanks dat TFS iets beter was, heeft ONT knap partij geboden en er een gelijke score uit weten te halen. De wedstrijd werd geleidt door Eric Kuijpers die voor het eerst als scheids aantrad.

ONT MO11-1 – SJO Feanstars MO11-1
1ste helft: 1-1
Scheids: Saskia
Verloop: Leuke pot. Ploegen waren mooi aan elkaar gewaagd.

Jan Postma
ONT Jeugdcommissie

Senioren heren
ONT 5 en ONT 4 speelden niet. ONT 3 reisde af naar Leeuwarden om het daar op te nemen tegen Leeuwarder Zwaluwen 3. De eerste helft kon ONT 3 het nog aardig bijbenen maar na rust was de tegenstander te sterk Uitslag 4-0.

ONT 2 speelde thuis tegen Grijpskerk 2 en verloor met 0-1. Grijpskerk 2 counterde zich in de eerste helft naar de 0-1 eindstand. ONT 2 had over de gehele wedstrijd veruit het meeste balbezit, maar creëerde  geen kansen.

ONT 1 tegen SC Berlikum 1werd 1-1. Op basis van het spelbeeld een terechte uitslag. Een minuut voor afloop kreeg ONT een strafschop maar door onteerecht ingrijpen van de assistent-scheidsrechter van de bezoekers ging die strafschop niet door. In de loop van morgen een verslag.