ONTnieuws zondag 9 februari 2020. Update 1 en 2, 12.40 uur. 1) ST ONT/Rottevalle VR1. 2) Verslag ONT 1.

9 februari 2020 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Debutant scoort voor winnend ONT.
OPEINDE - Het was het Ajax scenario, scoren bij je debuut in de hoofdmacht. Dat deed Janco van der Veen, speler van ONT JO19-1. Mede door zijn doelpunt boekte ONT een eclatante 5-1 overwinning op Waskemeer. Die overwinning was zéér welkom na twee nederlagen op rij.

Debutant en doelpuntenmaker Janco van der Veen aan de bal.
                                                                                                   Foto Romke Visser.

Lees verder.

Update 1.
Wat gebeurde er gisteren op de velden bij ST ONT/Rottevalle VR1?
ST ONT/Rottevalle VR1- Buitenpost VR1.
Wederom ondanks de altijd goede inzet van onze dames toch weer de boot in….Wederom had de tegenstander met hun spitsen meer geluk. Wederom gingen onze kansjes verloren “in “net” niet”. Eindstand 1-6. Wederom over 3 weken maar weer met goede moed het veld op.

Johan van der Wal.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Ik heb het hier al vaker gezegd maar doe het gewoon nog een keer. Petje af voor wat de mensen van Niemand aan de Zijlijn (NADZ) presteren. Als dienstdoend jeugdcommissielid scheelt dat een hoop gehaast 's ochtends en dat wordt op prijs gesteld. Behalve dat de vlaggen er op alle velden staan, de goals zijn uitgeschoven danwel neergeklapt, de miniveldjes met pionnen zijn afgezet, hangt zelfs de KNVB vlag er al en dat is mijn persoonlijke bonus want dat ding kan op 5 manieren gehesen worden waarvan 4 fout zijn en die 4 probeer ik altijd eerst dus .............

Het was wat frisjes zo 's ochtends vroeg maar toch vrij verrassend was daar de zon en dat maakte een hoop goed.

In min of meer chronologische volgorde:

ONT JO14-1 - GVAV-Rapiditas 14-1                                  3-7
Jamilly van Ulft leidde deze wedstrijd op het A-veld en moest dus al vroeg haar mandje uit waarvoor hulde. Op het moment van aftrappen was het 3 graden. Dat deerde de spits van de gasten niet want die schoot met een prachtig impulsief genomen afstandsschot, waarmee hij de keeper van ONT compleet verraste, zijn ploeg al in de 4e minuut op 0-1. En er volgden in rap tempo nog vele goals, de ruststand was namelijk maar liefst 2-6. Frappant is dat ONT er eerst nog 2-1 van wist te maken. Op zich een goede wedstrijd waarbij ONT zich met name in de tweede helft weet te herpakken maar de tegenstander is vandaag erg efficiënt. In de tweede helft valt er aan beide kanten nog één goal en eindigt de wedstrijd in 3-7.

ONT JO11-1 - Ternaard JO11-1                                          14-3
Ook de nog jeugdige scheidsrechter Jorn Tibbesma mocht om 08.45 uur vroeg aan de bak. De eerste helft verloopt voorspoedig, althans voor ONT, een ruststand van maar liefst 8-0. De tegenstander probeert het wel maar komt er uiteindelijk niet doorheen. Ook in de tweede helft blijven beide clubs leuk voetballen en eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 14-3. Gelukkig voor Ternaard maken zij de mooiste goal.

ONT JO13-1 - Irnsum JO13-1                                             5-1
Scheidsrechter Hidde Jongsma rapporteert een tussenstand van 2-0; goed verzorgd voetbal met twee mooie goals, Irnsum had eigenlijk geen kansen. In de tweede helft loopt ONT, ondanks rommelig voetbal van beide kanten, uit naar een fraaie 5-1 eindstand.

ONT JO9-3 - TFS JO9-1                                                       11-2
Een derde tegen een eerste elftal; dan verwacht je zo direct geen eindstand van 11-2. Maar na de eerste 10 minuten is het al 6-0 en is ONT veel beter, ruststand 9-1. In de tweede helft gaat het rustiger aan met als gevolg een eindstand van 11-2. TFS is best een leuk spelende ploeg maar de ervaring lijkt te ontbreken ten opzichte van ONT.

ONT JO8-1 - Drachtster Boys JO82                                  ?
Helaas geen informatie over de wedstrijd ontvangen. Het is geen verplichting maar bij deze een oproep aan de leiders/spelbegeleiders van de jongere teams; kom na de wedstrijd s.v.vp. even langs in de commissiekamer voor een kort wedstrijdverslag.

ONT JO12-1 - Een/Vijfhuizen JO12-1                                7-0
De JO12-1 zet de goede lijn van de eerste seizoenshelft naadloos voort. Bij rust is het 3-0; een felle wedstrijd waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd zijn maar waarbij ONT de kansen wel benut. De tweede helft levert een stand van 7-0 op. Beide ploegen met veel, soms wellicht wat te felle, inzet maar met een sterker ONT. Scheidsrechter was Izaäk Zijnstra.

ONT JO10-1 - ASC JO10-1                                                 9-1
Mooi aanvallend spel aldus de spelbegeleider. ASC biedt wel degelijk weerstand en had een goede keeper; ruststand 3-1. In de tweede helft zet ONT vol door en loopt uit naar 9-1.

ONT JO10-2 - Boornbergum '80 JO10-1                           8-1
Door goed samenspel, een goede verdediging en goede reddingen door de keeper, aldus een zeer tevreden coach, snelt ONT via een ruststand van 6-1 naar een eindstand van 8-1.

ONT MO13-1 - Leovardia MO13-1                                      1-2
Geel/zwart tegen zwart/geel vandaag. De jongedames van ONT lieten vandaag een paar dure punten liggen, anders kan het niet genoemd worden als je, met name de eerste helft, een stuk beter bent maar een zeer efficiënte tegenstander de paar kansen die ze hadden vlekkeloos benut. Gadegeslagen door scheidsrechter Allard Wagenaar klopt ONT de eerste helft herhaaldelijk op de deur van Leovardia maar de kansen worden dus niet omgezet in een goal. Uit twee uitbraken weet Leovardia wel een goal te maken, ruststand 0-1. De tweede helft speelt Leovardia wat verzorgder voetbal en mede daarom lukt het ONT wederom niet echt om het doel te vinden; er wordt wel gescoord maar dat doet Leovardia ook dus een 1-2 eindstand.

De overige wedstrijden vinden op een zo, relatief, laat tijdstip plaats dat ondergetekende er geen informatie over heeft.

Een wel heel doelpuntrijke zaterdagochtend waarbij de meeste goals, gelukkig, in het voordeel van ONT zijn. Winnen mag dan wel niet het belangrijkste zijn maar het is stiekem wel lekker.

Jeugdcommissie
(Robert Wagter)

Senioren heren
ONT 5 verzuimde, met name in de eerste helft, tegen nummer laatst Rottevalle 3 de kansen te benutten. De bezoekers kregen één kans en scoorden. Eindstand 0-1.

ONT 4 had een vrije dag.

ONT 3 speelde thuis tegen Niekerk 2. De Groningers namen een 0-1 en 1-2 voorsprong maar ONT 3 stelde in de eindfase orde op zaken en won met 2-5.

ONT 2 ging op bezoek bij de nummer laatst DWP 2. Ons tweede speelde zichzelf in de problemen door met 5-2 te verliezen. Na 18 minuten was de stand 3-2, verdedigingsfouten nekten ONT 2 uiteindelijk.

ONT 1 pakte een mooie 5-1 winst op Waskemeer 1. In de loop van vandaag een verslag.