ONTnieuws zondag 10 februari 2019. Update 1, 13.00 uur. Eindelijk weer winst voor ONT.

10 februari 2019 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Eindelijk weer winst voor ONT.
OPEINDE - Na vijf opeenvolgende nederlagen raapte ONT weer eens drie punten op. Dat gebeurde thuis tegen Anjum. Een gedisciplineerd spelend ONT kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Ondanks goede kansen slaagde ONT er niet in een veilige 2-0 voorsprong te bereiken. Daardoor werd het in het laatste deel van de wedstrijd overleven en dat lukte. De scheef over het veld staande harde wind was wel lastig voor de spelers, maar geen spelbreker.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
De eerste wedstrijden van 2019 zijn weer gespeeld in de voorjaarscompetitie. De wind was vandaag de extra tegenstander en was bij de ene wedstrijd wat meer van invloed dan bij de andere. Ondanks deze harde wind, een prima eerste voetba zaterdag op Douwekamp.

ONT JO11-2 - RWF JO11-1
Een sterk ONT maar ook weer slordig. Ruststand: 2-1 eindstand: 7-2.

ONT JO8-1 - WilperBoys de JO8-1G
Een leuke wedstrijd met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Ruststand: 2-0 in de tweede helft  bijna hetzelfde beeld maar toch had ONT de overhand. Einstand: 4-1.

ONT JO15-1 - Stanfries JO15-1
Een sterk begin van ONT en na 5 minuten stond er al een 2-0 op het scorebord. Daarna werd ONT slordiger en Stanfries kwam beter in de wedstrijd. Ruststand: 2-2. De wind was een grote factor in de tweede helft. Waar ONT had moeten uitlopen naar een 10-2, bleef het slordig maar met veel kansen. Eindstand: 7-4.

ONT JO9-1 - RWF JO9-1
Ondanks een ruststand van 2-0 waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de tweede helft is dit recht getrokken door RWF. Eindstand: 4-4.

ONT JO9-3 - SJO DFC JO9-4
Een veel sterker DFC met leuke voetballers. Ruststand: 0-4 en een eindstand van 0-10.

ONT JO11-3 - Hardegarijp JO11-2
ONT JO11-3 moet er duidelijk weer inkomen en was niet bestand tegen Hardegarijp. Ruststand: 0-2 en met een overtuigende Hardegarijp in de tweede helft liepen deze dan ook uit na een eindstand van: 0-8.

ONT JO10-1 - Blauwwit JO10-3
ONT speelt leuk voetbal met leuke spelers. Ruststand: 4-0. De tweede helft deed ONT er zelf nog een schepje boven op en liep uit na een eindstand van 10-0.

ONT JO10-4 - Wardy JO10-1
Een wedstrijd met eenrichtingsverkeer. Ruststand: 0-3. Ook in de tweede helft een veel sterker Wardy. Eindstand: 0-6.

ONT MO11-1 - Ropta Boys MO11-1
Een gelijkwaardige wedstrijd waar de wind de grote tegenstander was. Ruststand:1-1. ONT was de betere partij maar helaas moesten deze meiden de punten delen. Eindstand: 2-2.

ONT MO17-2 - Frisia MO17-1
De eerste wedstrijd van deze dames in de hoofdklasse!!. Hier kwamen ze sterk voor de dag. Ruststand: 4-1. Ook in de tweede helft een sterker ONT. Eindstand: 7-1.

ONT MO13-1 - Be Quick D MO13-1
Een leuk affiche wat zeker ook zo was. ONT strijdend tegen een goede tegenstander en de wind is er prima gewonnen. Eindstand:2-0.

Namens het jeugdbestuur,
Uilke Jongsma

Senioren vrouwen
ST ONT/Rottevalle VR1 – SV Marum VR1
Dames 1 strijdend ten onder….. Ondanks de inzet en strijdlust toch weer verloren met 0-3. Kom op dames, ’t zit er wel in!!!

Johan van der Wal

Senioren heren
ONT 5 speelde thuis tegen het lager geklasseerde Hardegarijp 5. Dat werd een pittig maar sportief duel waarin ONT 5 met 3-1 won. Bijzonderheid; twee van de drie ONT goals werden rechtstreeks, gedragen door de wint, uit een corner gescoord.

ONT 4 speelde vrijdagavond niet, tegenstander Waskemeer 5 kon maar zes man op de been krijgen.

ONT 3 speelde de topper uit tegen koploper Drachtster Boys 5. De vijf punten achterstand kon helaas niet worden verkleind, het werd 1-1.

ONT 2 boekte in Opeinde een belangrijke en knappe overwinning op VEV ’67 3, de nummer twee van de competitie. Al in de tweede minuut werd het 1-0 en die stand bleef lang op het scorebord staan. ONT verzuimde om de 2-0 en meer te maken en kreeg daarvoor het deksel op de neus. De bezoekers scoorden 1-1, maar ONT rechtte de rug en legde de tegenstander toch nog over de knie.

Ook ONT 1 boekte, na vijf nederlagen op rij, eveneens een belangrijke overwinning. Anjum werd 1-0 verslagen. In de loop van vandaag een verslag.