ONTnieuws zondag 9 december 2018. Update 1, 12.45 uur. ONT vergeet te blijven voetballen en verliest.

9 december 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT vergeet te blijven voetballen en verliest.
OPEINDE - Bijna een uur lang legde ONT tegenstander Rijperkerk over de knie. Met goed voetbal kwam ONT op een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer van de bezoekers betekende de bekende ‘rode lap’ en toen was er voor ONT geen houden meer aan. De thuisclub voetbalde niet meer, ging mee in het opportunisme en verloor die strijd.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Wederom aangenaam verrast door de voorbereidende werkzaamheden van de mensen van Niemand aan de Zijlijn (NadZ); de goaltjes waren al neergezet, alle hoekvlaggen present op alle velden, de goals van het B-veld al naar beneden geklapt en, het beste van alles, de KNVB vlag hing al in top (ik ben namelijk in staat om die vlag op 10 verschillende manieren verkeerd op te hijsen. Hulde hiervoor!

Iedereen was al heel vroeg aanwezig; om 07.45 uur zaten Folkert en Els, onder het genoegen van een eerste bakkie koffie, de dag alvast door te nemen. En Sinterklaas heeft zijn kont nog niet gekeerd of de ONT kantine is alweer omgetoverd tot een ware Kerststal. Ook daarvoor alle lof. Zo blijft ONT zeker de gezelligste sportvereniging van Smallingerland!

Zo'n beetje de laatste speeldag; zouden er nog kampioenen te bewonderen zijn vandaag?

In chronologische volgorde:

ONT JO15-1 - RWF JO15-1                                      8-2
Scheidsrechter Jacob van Dijk is getuige van een ware doelpuntenregen in de eerste helft. Een sterk ONT zorgt voor een 5-1 ruststand waarbij het dubbele ook mogelijk was geweest. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dat geldt ook voor een scheidsrechter; scheids Jacob had dit keer zelf een handdoek meegenomen om zich in de rust wat te kunnen afdrogen. Van de 5 goals waren er maar liefst 4 van de sterke en lange ONT spits Tom van der Velde. Aan het eind van de tweede helft staat er een verdiende 8-2 eindstand op het scorebord.

ONT JO11-2 - Be Quick D. JO11-2                         3-6
Volgens Johan van der Wal, scheids van dienst, is Dokkum iets beter maar volgens leider Hendrik de Boer is juist ONT iets beter in de eerste helft die eindigt met 1-2; dat tekent een enthousiaste leider! ONT komt in de tweede helft terug en sterker nog staat zelfs voor met
3-2 maar Dokkum, die al kampioen is, knokt zich terug tot een 3-6 overwinning. Al met al geen slechte prestatie tegen de kampioen.

ONT JO10-2 - Heerenveense Boys JO10-2          Uitslag onbekend
Geen verslag van de spelbegeleider ontvangen.

ONT JO9-1 - Oerterp JO9-1                                    9-2
Koud maar leuk, zo wordt deze wedstrijd door de spelbegeleider omschreven. Met goed overspelen snelt de JO9-1 naar een uitslag van 9-2.

ONT JO12-1 - V en V '68 JO12-1                            7-1
Trainer/coach Thimo Bouma (tevens speler A-selectie) die dit team samen met trainer/coach Tom Banning (tevens speler B-selectie) begeleidt, meldt in de rust een sterk spelend ONT met een 3-0 tussenstand; er worden nauwelijks kansen weggegeven. Scheidsrechter Izaäk Zijnstra rapporteert, na even op de aantekeningen te hebben gespiekt, een eindstand van
7-1.

ONT JO11-4 - SC Joure JO11-5M                          3-3
Een wedstrijd waarbij in beide teams meerdere meisjes zijn vertegenwoordigd die leuk voetbal laten zien. Scheidsrechter Johan van der Wal, bezig met zijn tweede wedstrijd, meldt een ruststand van 3-0. In de tweede helft komt Joure echter heel sterk terug en wordt het een 3-3 gelijk spel. Leider Jan Posthumus komt samen met scheids Johan van der Wal tot de conclusie dat het een erg leuke en spannende pot was.

ONT JO8-1 - Marum JO8-2                                     9-2
De spelbegeleider laat weten dat de JO8-1 een overtuigende pot speelde met mooi en fanatiek voetbal vanaf het begin. Dit leidde tot een klinkende 9-2 overwinning en het team is hiermee vandaag ongeslagen kampioen geworden! De kampioenspatat wordt echter overgeslagen want volgende week willen ze eerst nog de bekerwedstrijd, in Oudemirdum, nog 'even' winnen; daarna volgt het kampioensfeest.

ONT JO17-1 - Oerterp JO17-1                                4-5
Kwik, Kwek en Kwak (oftewel leiders Sicco, Tjeerd en Marco) maken samen met Guus Geluk (in de vorm van gelegenheidscoach John Ament die de van een operatie herstellende trainer/coach Gauwe van der Veen (sterkte Gauwe!) vervangt) in de commissiekamer eerst de opstelling. Blijkbaar een gouden greep want in de eerste minuut scoort ONT al de 1-0. Oerterp trekt zich van de vroege treffer maar weinig van aan want staat al vrij snel op een
1-3 voorsprong. Remco Hamstra, die deze wedstrijd leidt, ziet zich dan helaas genoodzaakt om een speler van Oerterp met rood weg te sturen. Toch scoort Oerterp ook met 10 man in de eerste helft nog een keer, ruststand 1-4. Direct na rust volgt ook nog de 1-5. Maar dan richt ONT zich op en scoort maar liefst nog 3 keer. Het wordt nog erg spannend, aan beide kanten, maar meer dan een 4-5 kan er niet uit worden gesleept.

Overige jeugdwedstrijden
De overige jeugdwedstrijden, ONT JO15-2 - ONB JO15-2G (1-8) en ONT MO17-2 - SJO Feanstars MO17-1 (6-3), vinden dusdanig laat plaats dat ondergetekende daar op moment van schrijven geen verslag van kan doen.

Interne Mini-Pupillen Competitie
Om 12.00 uur was het ook weer tijd voor de Interne Mini-Pupillen competitie. De altijd strak geklede (sharp dressed man van ZZ Top schijnt zijn lijfnummer te zijn) trainer/begeleider Eddy (mag graag even komen kletsen) van der Let liet zich maar liefst een uur van tevoren al bewonderen in de commissiekamer en wist er, samen met Dave Bakker (coördinator JO8-10), weer wat leuks van te maken voor de, ondanks het natte weer (vele afzeggers), toch komen opdagen 12 mini-pupillen.

Kampioenen
Hopelijk zie ik niets over het hoofd maar, maar liefst drie kampioenen bij ONT vandaag.
ONT JO11-1 is vandaag, net als de eerder genoemde ONT JO8-1, in een uitwedstrijd ook ongeslagen (er werd vandaag met 1-7 gewonnen van Buitenpost) kampioen geworden; gefeliciteerd! Dit werd uiteraard met patat gevierd in de ONT kantine. Gelegenheids DJ Peter Bakker zette de muziekinstallatie op repeat en ‘We are the champions’ schalde door de kantine.
ONT JO13-1 won vandaag met 0-6 van de Wilper Boys en is, doordat kampioensconcurrent Leovardia gelijk speelde tegen nummer drie RWF, vandaag ook kampioen geworden terwijl dat eigenlijk pas volgende week werd verwacht; kunnen ze volgende week lekker vrijblijvend een laatste pot spelen voordat de winterstop begint. Ook dit team dus van harte gefeliciteerd.

Al met al een, ondanks het weer, prima verlopen jeugdochtend!

ONT Jeugdcommissie

Robert Wagter

Senioren vrouwen
Na een “lange” rit naar Balk…..werd onze inzet beloond. 1e helft 20e minuut 0-1 en 22e minuut 0-2 voor. En dan gaat het als zo vaak, heen en weer. Ook de kansen die door ons werden gemist, ook om het “heen en weer” van te krijgen. Maar ook de Balksters kregen hun kansen en kansjes. Gelukkig net over, net naast tot de 32e minuut, yupppp, 1-2.

Eerst maar een bakje lauwe thee en er dan weer vol tegen aan. Veranderde weinig qua spel. Beide ploegen deden hun stinkende best en over weer werden kansen weer (net) gemist tot de 10e minuut het “noodlot” toesloeg en de Balksters vanuit een corner wisten te scoren, 2-2. Gelukkig daar bleef het bij en met een 2-2 stand toch een puntje binnen gehaald. Goed gedaan Dames, shappoo!!!

Johan van der Wal

Senioren heren
ONT 4 (afgelast) en ONT 5 (uitgesteld) speelden niet.

In Oudwoude mocht ONT 3 het opnemen tegen het laag geklasseerde WTOC 2. Ons derde slaagde er niet in om de volle drie punten mee te nemen naar Opeinde. De in de eerste helft verkregen 0-1 voorsprong veranderde in de tweede helft in 1-1, nadat WTOC volop opportunisme in de strijd gooide.

ONT 2 zag het goede spel dat tegen de nummer 3 Kollum 2 op de mat werd gelegd niet beloond. Het werd 0-0 waar een driepunter best mogelijk was geweest. De kansen die er waren werden niet benut.

Een 2-0 voorsprong voor ONT 1 tegen Rijperkerk 1 was niet genoeg voor de overwinning. Het werd 2-4. In de loop van vandaag een verslag.