ONTnieuws zondag 14 oktober 2018. Update 1, 12.45 uur. Tweede driepunter voor ONT.

14 oktober 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Tweede driepunter voor ONT.
OPEINDE - Na de winst vorige week op Grijpskerk zette ONT ook Niekerk, de tweede achtereenvolgende Groninger opponent, opzij. In een aantrekkelijke wedstrijd werd de tegenstander met 4-1 opzij gezet. Die winst viel niet eens ruim uit.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Zaterdag 13 oktober, een stralende zomerdag in oktober. Met 17 wedstrijden en een interne competitie voor de mini pupillen, was het een topdrukte op Douwekamp. Wie daarna ook nog even het feest in wilde kon nog even mee hossen bij het traditionele Marcus Falk ONT Oktoberfest.
Ook werden alle scheidsrechter ook nog eens in het zonnetje gezet. Na afloop van de wedstrijd is er door de aanvoerder van het ONT team, bloemen overhandigd aan de scheidsrechter als dank aan deze mensen die wij zo hard nodig hebben om te kunnen voetballen.

De wedstrijden
ONT JO15-1 – TFS JO15-1
ONT begon sterk en had na 3 minuten de bal al in het net liggen. Ook TFS liet van zich gelden en na 20 minuten stond het zelf 2-2. TFS had een iets betere indruk en was wat effectiever waardoor de wedstrijd in het voordeel van TFS wordt afgesloten. Eindstand: 3-5.

ONT JO11-2 – Bergum BCV Comb. JO11-3
Hier een veel sterker ONT en door het goed keepers werk van de keeper van BCV,  was het met rust maar 2-0. Na rust ging ONT verder met waar het mee geëindigd was in de 1e helft maar wisten de keeper nu wel te passeren. Eindstand: 8-0.

ONT JO13-2 – TFS JO13-1
1e helft was een spannende wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd. Ruststand: 1-2 Na de rust een sterker TFS, die liepen dan ook uit naar een 1-6 tevens eindstand.

ONT JO9-1 – V en V’67 JO9-3
Een wedstrijd wat eigenlijk geen wedstrijd werd. ONT veel sterker en staat met rust 7-0 voor. Na de rust mag V en V’67 er extra spelers bij zetten maar ondanks dat wint ONT met maar liefst 18-1.

ONT JO9-3 – RWF JO9-3
Eerst helft was zeer spannend met een ruststand van 4-3. En wat de leiders van ONT JO9-1 hebben gezegd is nog steeds een raadsel maar ONT kwam sterk uit de kleedkamers. De 2e helft was ONT veel sterker en won met maar liefst 12-3.

ONT JO10-4 – de Sweach JO10-2
Een echte wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Bij rust was het 3-3 en ook de 2e helft het zelfde beeld met weer elk 3 goals waardoor de eindstand op 6-6 komt. (zou hier ook sprake zijn van matchfixing?)

ONT JO10-1 – WTOC JO10-1G
Een knotsgekke wedstrijd waar ONT eerst nog achterstond met 0-2 stond kwam het toch sterk terug en met de rust wat het dan ook 3-4 Na de rust een veel sterker WTOC en was het gebeurd met ONT. Eindstand 3-12.

ONT JO12-1 – Harkemase Boys JO12-1
Over deze wedstrijd is helaas weinig bekend, wel dat Harkemase Boys wat sterker was en ook de wedstrijd heeft gewonnen. Eindstand: 3-6.

ONT MO17-2 – Niekerk MO17-1
ONT doet stinkende zijn best maar mist de kansen. Ruststand: 1-2. Na de rust een beter ONT dat door veel inzet de wedstrijd naar haar toetrekt. Eindstand: 3-2.

ONT MO11-1 – Ropta Boys MO11-1
Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, waar ONT toch 1x vaker wist te scoren. Ruststand: 2-1.
Na de rust scoorde beide teams eerst nog 2x maar daarna was de koek op voor meisjes van Roptaboys en wist ONT nog een keer te scoren. Eindstand: 5-3.

ONT MO15-1 – Zwaagwesteinde MO15-1
Een gelijkwaardige wedstrijd waar men maar niet tot scoren kwam. Toch verloor ONT wat niet had gehoeven volgens de omstanders. Eindstand: 0-1.

ONT MO13-1 – Heerenveense Boys MO13-1
Ook hier is niet veel bekend maar wat wel duidelijk was dat de meisjes van Heerenveense Boys een maatje te groot waren. Eindstand 1-7.

ONT JO17-2 – Broeksterwalden JO17-2
In de eerste helft, een betere Broeksterwalden die 2 goals in de laatste minuten maken. Ruststand: 0-2. Na de rust een gelijkwaardig beeld maar helaas kon ONT de achterstand niet ombuigen. Eindstand: 1-3.

ONT JO19-1 – Kollum JO19-1
ONT, de nummer 1 van deze competitie, had het zeer lastig deze middag. Binnen de kortste keren stonden zij 0-2 achter. Kollum was sterker en ONT kwam steeds een stap te laat. Ruststand: 0-4. Na de rust wordt er weer volop gescoord maar helaas komt ONT niet echt in de wedstrijd.  Eindstand: 2-7.

Namens de Jeugdcommissie,
Uilke Jongsma

Senioren heren
ONT 5 speelde thuis tegen koploper Harkema Opeinde 4, nog zonder puntverlies. In een sportieve wedstrijd werd het 5-2 voor ONT 5 en daar was niet op af te dwingen.

In de vrijdagavondcompetitie van ONT 4 ging de wedstrijd tegen St. Annaparochie 3 niet door. Wegens te weinig spelers bij de tegenstander werd de wedstrijd verplaatst naar woensdag a.s.

ONT 3 ging op bezoek bij Be Quick Dokkum 3. Daar werd een 1-3 voorsprong uit handen gegeven, maar na de 3-3 werd het uiteindelijk toch een 3-5 overwinning.

ONT 2 benutte het vrije weekend met een oefenwedstrijd tegen Drogeham 1. De Hamsters, onder leiding van ex ONT 2 trainer Edwin Boonstra konden met een 4-0 nederlaag weer naar huis. Altijd mooi voor ONT 2 om van een standaardteam te winnen.

Voor ONT 1 stond er na Grijpskerk 1 een tweede ontmoeting tegen een Grononger ploeg op het programma. Niekerk 1 was de tegenstander en daar werd met 4-1 van gewonnen. In de loop van vandaag een verslag.