89'

3e klasse B

13 oktober 2018 15:00

N.T.R. Vonk

OPEINDE - Na de winst vorige week op Grijpskerk zette ONT ook Niekerk, de tweede achtereenvolgende Groninger opponent, opzij. In een aantrekkelijke wedstrijd werd de tegenstander met 4-1 opzij gezet. Die winst viel niet eens ruim uit.

Het is grappig hoe verschillend trainers na afloop naar de wedstrijd kijken. Niekerk trainer Roy Kamps durfde te stellen dat zijn Niekerk had verloren van minst goed voetballende tegenstander waar tot nu toe tegen was gespeeld. ONT trainer Jan Hulzinga pareerde dat door te zeggen dat zijn team naar de mogelijkheden van de ploeg had gespeeld en dat de winst verdiend was. De waarheid? Die ligt veelal in het midden maar dit keer niet. Met goed voetbal speelde ONT de tegenstander in een aantal situaties van de mat en het was gebrek aan scherpte in de laatste minuten van de partij dat er niet een 6-1 score ontstond. Ook Niekerk had kansen, maar Groningers scoren blijkbaar niet graag tegen Friezen.

ONT - Niekerk was een prima wedstrijd om naar te kijken. Twee ploegen met aanvallende intenties en de bezoekers waren al in de eerste minuut gevaarlijk. Uit een voorzet schot Stef Zuidersma de bal bij de 2e paal over het doel. De eerste de beste kans die ONT kreeg was ook meteen raak. Na een fraaie aanval over veel schijven belandde Dennis Bakker met de bal op de achterlijn. Waar terugleggen van de bal de enige optie leek, vond Bakker een gaatje tussen doelman Dennis Ottens en de paal. Na een corner had Bakker nog een kans maar er volgde een krachteloos schot. Een pijnpuntje bij ONT is wel dat er af en toe gevaarlijk balverlies is. Op momenten waar balbezit belangrijker is dan een fraaie opening zoeken, wordt voor dat laatste gekozen. Vaak op momenten met veel spelers voor de bal. Zo ook in de 22e minuut. Balverlies net voor de middellijn bracht Hidde Kijf in balbezit. Kijf had niet de rust om doeltreffend te zijn en schoot hard naast het ONT doel. Nieuw balverlies gaf Robin Roebers een kans, Freerk Veenstra redde ten koste van een corner. De gelijkmaker kwam er een minuut later toch. Edwin Zwier kopte de bal binnen uit een corner. Die stand bleef welgeteld 35 seconden op het scorebord staan. Vanaf de aftrap scoorde ONT. Hielke Knippels ontsnapte over links en zijn voorzet werd prachtig in de lange hoek verlengd door Egbert Hulzinga. In de slotminuten behoedde doelman Hedzer Hoekstra ONT voor de gelijkmaker met reddingen op inzetten van Zuidersma en Roebers.

Ook in het begin van de tweede helft waren er kansen voor de bezoekers. Gerard Douwsma voorkwam een doelpunt ten koste van een corner en Hoekstra was klemvast na een inzet van dichtbij. Scoren was voor Niekerk toch wel het probleemgeval tegen ONT. De thuisclub deed dat beter. In de 52e minuut werd Michel Weisser weggestuurd waarna de voorzet vlekkeloos door Bakker werd afgewerkt. Daarna tapte Niekerk uit een ander vaatje. ONT werd met een flinke dosis opportunisme onder druk gezet en ONT raakte de grip op de wedstrijd kwijt. Tot heel veel kansen leidde het niet voor Niekerk. Roebers volleerde naast en Veenstra redde voor ONT vóór Kijf écht gevaarlijk kon worden. ONT strafte het aandringen van Niekerk één minuut voor tijd af door een doelpunt van Noél Mulder. Dat de score niet nog hoger opliep kwam omdat ONT nog twee goede kansen onbenut liet.

De prima leidende scheidsrechter Vonk vond het na een paar minuten blessuretijd wel welletjes. ONT schreef de tweede driepunter bij. Er heerste bij spelers en technische staf uiteraard tevredenheid over de winst, maar ook omdat het voetbal dat ONT wil spelen steeds meer vorm krijgt. Nog niet over de volle negentig minuten, maar wel steeds meer gedurende de wedstrijd.

Volgende week speelt ONT uit tegen Waskemeer. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.