ONTnieuws zondag 16 september 2018. Update 1, 12.20 uur. ONT 1 op doelsaldo uit beker.

16 september 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT 1 op doelsaldo uit beker.
Frieschepalen - Een gelijkspel tegen RWF zou ONT de eerste plaats in de bekerpoule opleveren. En bij de 0-1 van ONT was er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Opeindenaren. Maar ONT kroop na die voorsprong in de schulp en RWF profiteerde. De thuisclub won met 3-1 en bekert verder.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
ONT JO13-1 / Boorbergum ’80 JO13-1G
De morgen start prachtig. Het spelbeeld geeft een gelijk opgaande strijd, maar ONT maakt kansen beter af. ONT gaat met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft werd Boornbergum sterker. De keeper speelde een goede rol. De eindstand is 2-0 gebleven.

ONT JO11-1 / Feanstars JO11-1
Er wordt mooi gevoetbald vanmorgen. Het is genieten om de spelers te zien voetballen. De ruststand is 1-2. Feanstars bleef veel sterker en de eindstand werd 1-3.

Noordbergum JO8-1G / ONT JO8-1
Het was een leuke, gelijkwaardige en sportieve pot. De eerste helft was ONT de sterkere partij, maar Noordbergum kwam in de tweede helft goed terug. Dit resulteerde in een eindstand van 5-8.

ONT JO9-2 /Buitenpost JO9-2
ONT heeft erg goed zijn best gedaan, maar helaas verloren met 2-7. Dit ondanks de 2 doelpunten van Britt. De volgende keer iets eerder naar bed zegt de leider :-).

Drachtster Boys JO9-3 / ONT JO9-3
Drachtster Boys komt fel uit de startblokken en scoort de eerste helft 5 keer. Op pure kwaliteit scoort ONT er 2 in de eerste helft, waardoor de ruststand 5-2 is. In de tweede helft zet de overmacht van Drachtster Boys door en komt er een eindstand van 10-2 op het scorebord.

ONT JO13-2 / Rijperkerk JO13-1
Helaas is Rijperkerk sterker dan ONT, wat zich vertaalt in een ruststand van 0-4. Het beeld verandert helaas niet in de tweede helft met een 1-12 verlies tot gevolg. Jammer!

ONT JO11-3 / Oerterp JO11-2
Ondanks dat deze  ONT sterren nog geen stabiele training hebben, wisten ze voor rust al twee keer te scoren. Helaas scoorde Rijperkerk 4 keer zodat er met 2-4 ranja werd gedronken. De tweede helft gaf een zelfde beeld. De eindstand werd 3-6. Top gedaan JO 11-3!

ONT JO10-1 / Bergum BCV Comb JO10-2
Er wordt leuk gespeeld. Het is een fysieke wedstrijd. Naar de rust toe krijgt ONT meer grip op de wedstrijd. De ruststand is  1-6. In de tweede helft gaat het mooi gelijk op met als eindresultaat een 4-8 verlies.

ONT JO10-3 / Drachtster Boys JO10-4
Deze wedstrijd gaat gelijk op in de eerste helft. Er wordt leuk gevoetbald. De kinderen gaan de rust in met 1-2. Hoe de tweede helft is verlopen is voor de schrijfster nog een vraagteken. Raadpleeg dus vooral de app voor de eindstand.

ONT JO19-1 / Hardegarijp JO19-1
ONT komt voor op 1-0. In de 22e minuut komt er een rode kaart voor Hardegarijp. Jammer want verder is het wedstrijdbeeld erg sportief. ONT krijgt een penalty tegen en gaat met 2-2 de rust in. Na rust laat Janko zijn scorend vermogen zien en scoort een paar keer waardoor de eindstand 5-3 wordt.

Jeugdcommissie ONT

Senioren heren (bekerwedstrijden)
ONT 5 en ONT 4 spelen geen bekerwedstrijden. Zij kijken uit naar de start van de competitie!
ONT 3 had een gemakkelijke middag tegen SC Boornbergum ZM 2. Het werd 6-1 waar meer doelpunten aan ONT zijde best mogelijk waren geweest. Met twee gewonnen wedstrijden en een positief doelsaldo van plus 7 ligt ONT 3 op koers voor een vervolg van de bekerstrijd.
Voor ONT 2 zit een vervolg er niet in. Reserve hoofdklasser ONS 2 gaat verder in deze poule van drie met twee gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 19-0. ONT 2 verzaakte gisteren niet tegen Rottevalle 2 en won de burenruzie met 1-2.
ONT 1 verloor met 3-1 van RWF en verliet het bekertoernooi op doelsaldo. In de loop van vandaag een verslagje.