... (kopbal)
65'

Groep 2 43

15 september 2018 14:30

Frieschepalen - Een gelijkspel tegen RWF zou ONT de eerste plaats in de bekerpoule opleveren. En bij de 0-1 van ONT was er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Opeindenaren. Maar ONT kroop na die voorsprong in de schulp en RWF profiteerde. De thuisclub won met 3-1 en bekert verder.

Toch leek er voor ONT de eerste twintig minuten niets aan de hand. Het team van trainer Jan Hulzinga speelde prima en RWF liep achter de feiten aan. Het was aan onzorgvuldig afwerken te danken dat er geen voorsprong kwam voor ONT. Die kwam er dan toch na 23 minuten. Michel Weisser legde de bal achter de RWF verdediging en Dennis Bakker scoorde. Wat er daarna bij ONT gebeurde is voer voor psychologen. In plaats van het zelfde spelletje te blijven spelen werd het ‘angsthazen-voetbal’. En dat was een kolfje naar de hand van RWF. Het leidde in de 36e minuut tot de gelijkmaker door Tygo Roersma. ONT ontkwam aan een achterstand na een corner omdat Jan Sikko Veenema een intikker miste.

De tweede helft kunnen we kort over zijn. Die was geheel voor RWF. De rood/witten uit Frieschepalen liepen uit naar 3-1 met doelpunten van Haaye van der Veen en Wieger Baron. ONT zette daar geen enkele kans tegenover.

En zo eindigde het bekeravontuur voor ONT in Frieschepalen. RWF werd verrassend poulewinnaar. Uiteraard door de eigen 3-1 winst op ONT, maar vooral ook door de 4-1 nederlaag van Rottevalle bij Eastermar. ONT miste het vervolg in het bekerfestijn op één doelpuntje.