ONTnieuws zondag 29 april 2018. Update 1, 12.45 uur. ONT berooft zichzelf van overwinning op Fc. Grootegast.

29 april 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT berooft zichzelf van overwinning op Fc. Grootegast.
GROOTEGAST - In het ONT kamp werd vooral gesproken over het zeer onterechte afgekeurde doelpunt dat de 1-3 en drie punten had opgeleverd. Maar ONT moet de hand in eigen boezem steken, want door twee blunders in de verdediging maakte de thuisclub een 0-2 achterstand goed. Eindstand 2-2.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Zaterdag 28 april een kort (inhaal) programma voor de jeugd op Douwekamp; om 09.00 drie wedstrijden.

JO8-1 speelt tegen Oerterp JO8-1 op het hoofdveld (!) een leuke partij. De keeper van Oerterp heeft telkens een geweldige uittrap naar het doel van ONT maar de keeper laat zich niet verrassen. Toch komt ONT in de 1e helft op achterstand te staan via een prima uitval van Oerterp, ruststand 0-1. In de 2e helft wordt er meer gescoord en na een leuke opgaande strijd staat het 3-2 voor ONT JO8-1.

JO11-2 speelt een prima 1e helft tegen Drachten JO11-4. Beide teams missen een groot aantal kansen en vlak voor rust maakt Drachten met een prachtig schot de gelijkmaker, het staat 2-2. Na de rust blijft het een gelijkwaardige strijd waarbij uiteindelijk Drachten één  doelpunt meer weet te scoren, eindstand 3-4.

JO11-5 is de 1e helft de baas over THOR JO11-1G en er wordt flink gescoord, ruststand 6-1. Na de rust is er duidelijk wat meer weerstand van THOR , zij komen sterk terug en is de score in de 2e helft in hun voordeel , eindstand 9-5 voor ONT.

Om 10.30 beginnen de wedstrijden van de JO13-2 op het hoofdveld en de MO13-2 op het C-veld.

JO13-2 speelt tegen Waskemeer JO13-1 (met wat dispensatie…?) een moeilijke wedstrijd waarbij het na 5 minuten al tegen een 0-3 achterstand aankijkt. Gelukkig 'herpakken' de mannen zich, ruststand 1-5. En na een prima 2e helft met veel doelpunten aan beide kanten; eindstand 4-10.

MO13-2 moet het tegen Drachtster Boys MO13-2 opnemen waar zij eerder in het Drachtster Bos al met 0-7 van hebben gewonnen. Er is wat 'consternatie/discussie' over het meespelen van één MO13-1 speelster (?) terwijl er de vorige keer bij DB met een aantal MO11 spelertjes werd gespeeld, prima, hoort er allemaal bij. Onze MO13 meiden hebben eigenlijk geen echte tegenstander aan DB MO13, de gehele wedstrijd speelt zich bijna af op de helft van de tegenstander en de keepster van ONT heeft weinig te doen gehad. Ruststand 'slechts' 3-0 en de eindstand is uiteindelijk 9-0 geworden waarbij dit gezien het aantal kansen behoorlijk hoger had kunnen uitvallen.

Jeugdcommissie v.v. ONT

Senioren heren
ONT 5 keerde terug uit Waskemeer met een 0-1 overwinning. Coach Germ van der Wiel vatte de wedstrijd zo samen: 30 min volle druk op de goal van Waskemeer resulteerde in 15 kansen ,maar slechts één goal. Jan Jasper Noordenbos (!!) was de doelpuntenmaker. De spitsen gaven niet thuis ((Koningsdag?). Daarna lieten we Waskemeer weer in hun spel komen, maar de tegenstander kon echter geen moment een vuist maken. Slechts een enkel schot op de goal.

In de tweede helft kon ONT geen druk meer zetten. De keeper van Waskemeer was bij hun de uitblinker. Bij ONT 5 was dat "stofzuiger" Martin van der Velde. En Erwin Kooijker, veel voorzetten maar de spitsen van ONT waren vandaag niet scherp. Had zomaar 6 - 0 kunnen zijn. De coach had  een aanvallende variant bedacht met 4 4 2. Beide buitenste middenvelders steeds diep sturen naar de achterlijn en bal voorzetten. Hierdoor ontstonden veel kansen die er helaas niet ingingen. Wel mooi om te zien dat dit ook kan, als je maar drie snelle lopers hebt.

ONT 4, ONT 3 en ONT 2 waren vrij.

ONT 1 speelde uit tegen Fc. Grootegast 1. De afstand naar de nummer laatst van de ranglijst (en rechtstreekse degradant) was vóór de wedstrijd zeven punten en dat was na 90 minuten voetballen nog zo. Het werd 2-2 en dat was wel een terechte eindstand. In de loop van vandaag een verslag.