ONTnieuws zondag 15 oktober 2017. Update 1, 13.10 uur. Nederlaag ONT door ongelukkige momenten.

15 oktober 2017 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Nederlaag ONT door ongelukkige momenten.
LEMMER - Twee ongelukkige momenten zorgden er voor dat ONT bij rust met 2-0 achter stond tegen koploper CVVO. Wat ONT in de tweede helft ook probeerde, de aansluitingstreffer kwam er niet. Dat een aandringend ONT nog een derde tegentreffer kreeg te verwerken, was voor de statistieken.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Jeugd
ONT jo11-2 - Kollum jo11-2
0-2 bij rust, eindstand 1-4
Wedstrijd ging redelijk gelijk op maar kollum benut kansen beter.

ONT jo17-1 - SJOo Feanstars jo17-1
0-2 ruststand,  eindstand  0-3
1e helft ging aardig gelijk op. Bij 0-1 ONT nog bal op de lat. Helaas op slag van rust 0-2. 2e helft feanstars beter. Einduitslag is uiteindelijk terecht.

1-4 ruststand, 1-9 eindstand
Verschil zat vooral in de ervaring: tegenstander meer 2e jaars terwijl ONT allemaal 1e jaars spelers heeft.

ONT jo15-3 - Gorredijk JO15-4
2-0 ruststand,  2-1 eindstand
Lichtpuntje op een ochtend met matige resultaten. ONT was gehele wedstrijd de betere ploeg.

ONT jo11-4 - Eastermar jo11-1G
1-3 ruststand,  eindstand 1-6
ONT kon het helaas niet bijbenen in deze wedstrijd.

ONT jo19-1 - Velocitas jo19-2
0-0 ruststand,  0-2 eindstand
Een 2e lichtpunt van de ochtend. De ploegen waren aan elkaar gewaagd.  Toch trok ONT met goed voetbal de wedstrijd naar zich toe. Met 2 prachtige doelpunten werd de winst soeverein over de streep getrokken. Een terechte uitslag over de gehele wedstrijd bekeken.

ONT mo11-1 -Hardegarijp mo11-1
0-2 ruststand,  2-4 eindstand
Wedstrijd tegen de koploper waarin ONT zich kranig heeft verweerd. Helaas benutte de tegenstander de kansen beter.

Jeugdcommissie ONT

Heren Senioren
ONT 5 kreeg SC Twijzel 2 op bezoek. SC Twijzel 1 promoveerde naar de derde klasse B. De spelers van de A selectie die afvallen spelen mee bij het 2e. En zo stond ONT 5 tegenover zo’n zes uiterst fitte jonge spelers van de SC Twijzel A selectie, aangevuld met ook niet de minste voetballers. Wat een club als SC Twijzel bezielt om dit team in te schrijven in de reserve klasse is een raadsel. Eindstand 0-7 na een uiterst acceptabele 0-1 ruststand.

ONT 4 speelde niet door een gebrek aan spelers.
ONT 3 speelde thuis tegen virtueel koploper VEV ’67 4 (nog geen puntverlies, maar minder wedstrijden gespeeld). ONT 3 had in de eerste helft op voorsprong moeten komen, liet dat na en dat was een kolfje naar de hand van de ervaren tegenstander. Die ging uiteindelijk met een 0-2 overwinning van het veld.

ONT 2 had in de eerste helft niets in de melk te brokkelen tegen Drachtster Boys 3. Met een terechte 1-3 tussenstand als gevolg. De tweede helft werd anders. De Drachtsters kwamen nog wel op 1-4 maar daarna was het ONT wat de klok sloeg. Het werd 2-4 en 3-4 met daarna grote kansen op 4-4 en meer. Maar dat kwam er niet van. ONT 2 is de ongeslagen status kwijt.

Die ongeslagen status behield CVVO 1, de tegenstander van ONT 1, wel. Door twee ongelukkige momenten in de eerste helft raakte ONT 1 op een 2-0 achterstand. En daar werd de hele wedstrijd achter aan gelopen. De 3-0 eindstand kwam op het scorebord toen ONT ‘alles op alles’ ging spelen. In de loop van vandaag een verslag.