26'
87'

Mannen, 1, 2e klasse I

14 oktober 2017 14:30

LEMMER - Twee ongelukkige momenten zorgden er voor dat ONT bij rust met 2-0 achter stond tegen koploper CVVO. Wat ONT in de tweede helft ook probeerde, de aansluitingstreffer kwam er niet. Dat een aandringend ONT nog een derde tegentreffer kreeg te verwerken, was voor de statistieken.

Wat als, wat als ONT de kansen die het in de eerste helft kreeg had benut. Het is een cliché, maar dan was het beslist een andere wedstrijd geworden. Dan had CVVO andere middelen in de strijd moeten gooien dan alleen goed voetbal en daar zijn de Lemsters niet zo van. Voetballend is CVVO overigens een prima team met de op het oude nest teruggekeerde Patrick Lip als spil. Na omzwervingen bij ONS Sneek, de BVO’s FC Groningen, Veendam, FC Oss, FC Emmen en zeven seizoenen SC Genemuiden, verdedigt Lip sinds dit seizoen weer de kleuren van CVVO. Voor een trainer zijn dit soort spelers gouden jongens. Waarbij Lip overigens wel zijn eigen gang gaat in het veld en hier en daar ook wel wat ‘maniertjes’ vertoont.

ONT startte overtuigend aan de wedstrijd en er had na de eerste beste aanval ook een 0-1 stand op het scorebord gekund. Wytze Pilat bracht de bal voor het doel waar Joeke de Vries bij de tweede paal de bal net niet kon binnenwerken. De eerste scoringskans voor de thuisclub was er voor Denny Portijk. Aangespeeld door Thomas Miedema zag Portijk zijn inzet al in de kruising verdwijnen. Via de rug van Danny Zijnstra werd het een corner. Die corner leidde wel de 1-0 in. In het gedrang van spelers lukte het ONT doelman Rory Bruinja niet om de bal klem te krijgen en daar profiteerde Aart Speerstra van. ONT had snel langszij kunnen komen via de Vries. Maar uit een voorzet van Dennis Bakker schoot de ONT spits de bal recht in handen van CVVO doelman Nando Kruysdijk. Een discutabele beslissing van scheidsrechter Muitjens zorgde voor een nieuwe score van de gastheren. De leidsman zag een handsbal van  Oebele Twijnstra terwijl Twijnstra met beiden handen op de grond steunde en er dus zeker geen hand naar de bal ging. Miedema wist wel raad met het cadeautje.

In de tweede helft was het duidelijk dat CVVO niet van plan was zich bovenmatig in te spannen. ONT deed dat wel en dwong ook kansjes af. Maar het zat de Opeindenaren ook niet mee. Pilat vond Kruysdijk op zijn weg, Dion Smit schoot de bal vanaf 25 meter op de lat en De Vries nam met risico de bal ineens op de slof maar vond het doel ook niet. CVVO beperkte zich tot een enkele uitval die overigens niet ongevaarlijk waren. Bruinja moest handelende optreden op inzetten van Edzo Kloosterboer en Stefan Visser. De bij ONT ingevallen en debuterende A junior Jurjen Veenstra luisterde zijn debuut bijna op met een doelpunt. Zijn doelpoging met een bal over de CVVO doelman lukte net niet. In een poging toch die aansluitingstreffer te maken, had ONT coach Uilke Damstra inmiddels centrale verdediger Zijnstra naar de spits gestuurd. Het sorteerde geen effect. Tenminste niet voor ONT. CVVO profiteerde wel van het aandringen van ONT. Vlak voor tijd tikte Selvin de Boer de bal binnen uit een afgemeten voorzet van Lip. Eindstand 3-0.

Zaterdag a.s. staat de wedstrijd Hardegarijp - ONT op het programma. De Hardegarijpsters zijn de weg nog een beetje kwijt in deze nog prille competitie. Vorig seizoen werd de ploeg derde, dit seizoen wil het nog niet vlotten met tot nu toe slechts twee puntjes als resultaat. Dus voor beide partijen een belangrijke wedstrijd. Winst betekent aanhaken bij de middenmoot. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.