ONTnieuws zondag 30 april 2017. Update 1, 12.45 uur. Nacompetitie zeker voor ONT.

30 april 2017 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Nacompetitie zeker voor ONT.
ANJUM - Door met 0-2 te winnen bij Anjum uit stelde ONT deelname aan de nacompetitie veilig voor promotie naar de 2e klasse. Anjum liet zaterdag geen moment zien dat er nog punten nodig waren voor lijfsbehoud. ONT speelde zich over 90 minuten gezien naar een zakelijke overwinning.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Zaterdag 29 mei met maar een viertal thuiswedstrijden. Een heerlijke ochtend om langs de zijlijn te staan en een paar leuke wedstrijden te zien.
ONT JO9-6 - Marum JO9-5
ONT JO9-6 kwam sterk voor de dag en overheerste de eerste helft en liep uit naar een 3-0 voorsprong. Na de rust kwam Marum wat sterker voor de dag en had de rust hun zichtbaar goed gedaan en wist in de tweede helft dan ook twee keer te scoren. Maar toch gaf ONT de voorsprong niet meer weg en wist zelf ook nog driemaal te scoren zodat er einde wedstrijd een 6-2 op het scorebord stond.

ONT JO19-1 - Kollum JO19-1
Een sterker ONT JO19-1 dat weinig gevaar kende in de eigen 16 meter maar daarentegen op de andere kant van de tegenstander wel gevaarlijk was. De eerste helft was ONT dan beduidend sterker en ging met een 3-0 de rust in. Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld in een zeer sportieve wedstrijd, kwam ONT JO19-1 op een 4-0 voorsprong. Bij de tegenstander was het geloof in een goede afloop helemaal verdwenen en daardoor kon ONT in de slotfase nog drie keer scoren. Eindstand: 7-0.

ONT MO11-1 - Marum MO11-1D
Een leuke wedstrijd om naar te kijken waarin Marum het veldoverwicht had. Ondanks dat Marum steeds in de aanval was, wist de verdediging van ONT goed weerstand te bieden. Hierdoor was de ruststand 0-0. Na rust ging Marum vrolijk verder met aanvallen en waarbij de verdedigers van ONT goed weerstand boden. Toch moest ONT de meerdere erkennen in Marum en zo ging Marum met een 0-2 overwinning met de punten naar huis.

ONT JO15-1 - Rottevalle JO15-1D
Na een vroege goal van ONT leek de gemakzucht toe te slaan bij ONT. Daardoor kon Rottevalle al snel weer op een 1-1 komen. Daarna leek ONT wakker geschud en begon ONT beter te voetballen. Voor rust liep ONT dan ook uit naar een 4-1 ruststand. Na rust was duidelijk het krachtsverschil te zien, ondanks ONT met een drietal spelers van de JO13-1 speelde. ONT ging rustig verder waar zij mee bezig waren in de eerste helft en had het zomaar in de dubbele cijfers kunnen belandden. Zover kwam het dus net niet maar met een 9-1 overwinning was het duidelijk wie de baas was op het veld.

Namens de Jeugdcommissie,
Uilke Jongsma

Dames Senioren
Helaas is er geen input vanuit onze Vrouwen voor de zondagse ‘Wat gebeurde er gisteren op de velden’. En dat is jammer want ST ONT/VV Rottevalle VR1 stevent wel af op een kampioenschap. En daar wordt, door gebrek aan input, maar weinig aandacht besteed op de site.

De webmaster heeft besloten de ONT Vrouwen in hun strijd naar de titel dan maar mee te nemen in ‘Wat gebeurde er op de velden’. Niet met wedstrijdinformatie zoals bij de Heren Senioren (tenzij iemand van de ONT Vrouwen de webmaster informeert), maar wel met de stand van zaken.

Ons Vrouwen 1 team won gisteren met 0-6 van De Lauwers VR1 en zag naaste concurrent WTOC VR1 met 3-3 gelijk spelen tegen Hardegarijp VR1. De voorsprong op WTOC VR1 is in verliespunten nu drie punten. ST ONT/VV Rottevalle VR1 speelt nog drie keer thuis en één keer uit. De thuiswedstrijd zaterdag a.s. tegen WTOC VR1 lijkt de beslissende wedstrijd te worden. Forza ST ONT/VV Rottevalle VR1!!

Heren senioren
Wegens personele problemen speelden ONT 5 en ONT 4 niet.

ONT 3 ging op bezoek bij Friese Boys 2. Een 0-1 voorsprong ging helaas verloren. In het laatste deel van de wedstrijd moest ONT 3 verder met 10 man omdat er geen wissel was voor een geblesseerde speler. En dat nekte het team van coach Floor Schoenmakers. Eindstand 1-2.

ONT 2 speelde uit bij het zeer ervaren ACV 4, de nummer twee van de ranglijst. ONT 2 had in de eerste helft echt goede kansen op een doelpunt maar scoorde niet. ACV 4 strafte dat in de tweede helft af met twee goals.

ONT 1 stelde deelname aan de nacompetitie veilig door een 0-2 zege in en op Anjum. In de loop van vandaag een verslag.