Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 32

Healwei 2 A
9218RH
OPEINDE
tel. 0512-371956

OPEINDE - ONT won in de derde bekerwedstrijd met 4-1 van SC Boornbergum, maar de met 2-0 verloren eerste wedstrijd tegen Heerenveense Boys bleek cruciaal. De Heerenveeners wonnen al hun drie wedstrijden en bekeren door. Cliché: ONT kan zich nu volledig richten op de competitie.

SC Boornbergum (SCB) switchte dit seizoen van prestatie-elftallen op zaterdag en zondag naar één prestatie-elftal dat op zaterdag speelt. Trainer/coach Björn Schilder mag van de beide eerste teams een team maken dat zich gaat roeren in de zaterdag vijfde klasse.
Tegen ONT kwam SCB duidelijk tekort, maar dat mag ook tegen een derde klasser die op de rand van promotie naar de tweede klasse stond. Dat het bij ‘maar’ 4-1 bleef lag aan ONT. De eindpass was te vaak slordig waardoor het ook te vaak bleef bij een kans op een kans.

Over kansen gesproken, de eerste was er al snel na de aftrap. En die was voor SCB. ONT doelman Hidde Ament behoedde ONT voor een vroege achterstand. Maar in de tegenaanval was het wel 1-0 voor ONT. Janco van der Veen stapte over de voorzet van Marten Folkersma waarna Noël Mulder doeltreffend uithaalde. SCB rammelde even later nog een keer aan de ONT deur na een voorzet van Joran Wiersma waarna Jorrit de Boer de bal net miste. In de tiende minuut stond de 2-0 op het scorebord. Ament vond met een verre uittrap Van der Veen en die liet Mulder opnieuw scoren. Ament moest daarna aan de bak op een schot van De Boer dat de ONT doelman tot corner verwerkte. Daarna waren er zat kansen voor ONT om de score uit te breiden, maar het was te onzorgvuldig om dat in de praktijk te brengen. En een onachtzaamheid van ONT zorgde zelfs voor een tegengoal. Peter Veenstra kon een voorzet ongehinderd tegen de touwen werken.

In de tweede helft kon SCB het al vrij snel niet echt meer bijbenen. Maar ONT slaagde er niet in dat uit te drukken in meer dan de twee doelpunten die nu werden gescoord. Na een knappe aanval maakte Mulder zijn derde doelpunt, weer op aangeven van Van der Veen. En zeven minuten voor tijd scoorde Michel Weisser na een steekpassje van Hielke Knippels. SCB zag doelpogingen stranden van Henk Kort (redding Ament) en De Boer (inzet naast). Het bleef bij 4-1.

Heel vervelend was de blessure die SCB doelman Maarten Elverdink in de 65e minuut opliep. Een onfortuinlijke botsing (beiden gingen voor de bal) tussen de doelman en Knippels leverde Elverdink een kwetsuur aan het hoofd op die een gang naar het ziekenhuis nodig maakte. Daar bleek dat de doelman zijn jukbeen op drie plaatsen had gebroken en ook nog een breukje boven het oog had opgelopen. Een operatie volgt. Sterkte!

Zaterdag a.s. gaat de competitie van start. ONT gaat dan op bezoek bij SC Veenwouden, degradant uit de tweede klasse. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.