WTOC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

29 april 2014 20:00

Lania, G.J.

OPEINDE -  Na drie nederlagen op rij won ONT weer eens een wedstrijd. Het laaggeplaatste WTOC werd met 1-0 verslagen. Maar oh oh, wat kwam de overwinning moeizaam tot stand. De mooiste kansen werden om zeep geholpen en zo bleef de tegenstander tot het eindsignaal geloven in misschien wel een puntje.

Vanwege het 50 jarig bestaan van WTOC werd de wedstrijd verplaatst van zaterdag 3 mei naar dinsdagavond 29 april. ONT begon overtuigend aan de partij. Al in de eerste minuut zette Jeroen van Wijk Gosse-Jorrit Kooistra vrij voor WTOC doelman Geoffry Hoiting. Kooistra was te gehaast en schoot voorlangs. Even later moest ONT doelman Rory Bruinja in actie komen bij een kopbal van Robert Kuipers. De poging miste kracht om Bruinja nerveus te maken. ONT bleef voetballen en dat leverde na 16 minuten een doelpunt op. Een schot van Van Wijk werd geblokt waarna Kooistra goed doorzette en de bal in twee pogingen over de doellijn kreeg.

Eigenlijk was het vanaf dat moment ook gebeurd met goed voetbal van ONT. Het spel werd slordig, voorin werd de bal te vaak verspeeld, het was rommelig. Toch kreeg ONT nog kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Otto Kooi schoot uit een voorzet van Van Wijk naast  en deed dat later nog een keer toen de ONT aanvaller de bal vanaf het middenveld oppikte. En ook Dion Smits (A junior en in de basis) lukte het niet te doelpuntten na een steekpassje van Kooi. Tussendoor was WTOC gevaarlijk met een schot van Sybren Bosma net naast en een doelpoging van Erik jan Dijkstra die voorlangs ging.

Het lukte ONT niet het spelbeeld na rust te veranderen. WTOC ging iets anders spelen, zette meer druk, waardoor ONT helemaal niet meer aan voetballen toe kwam. Tot echte doelkansen van WTOC, volop strijdend om een nacompetitieplaats voor degradatie te ontlopen, kwam het echter ook niet. Wel moest Bruinja een vlammend schot van Dijkstra onschadelijk maken en trad de ONT doelman een paar keer gedurfd op in zijn drukke vijf meter gebied. Bij ONT moest het komen van enkele individuele acties van Smits die profiteerde van het meer naar voren spelen van WTOC. De A junior bereikte een paar keer goed de achterlijn maar zijn voorzetten waren niet aan medespelers besteed. Twaalf minuten voor tijd had Smits een penalty mee moeten krijgen. Scheidsrechter Lania uit Pieterzijl zag in het duw en trekwerk van een WTOC verdediger geen strafschop. De beste kans voor ONT in de tweede helft was voor Kooi, vier minuten voor afloop. Smits bracht de bal bij Thomas van der Lei. Uit zijn afgemeten voorzet kon de vrijstaande Kooi de bal niet in het WTOC doel krijgen. Doelman Hoiting redde. Een minuut later kwam ONT goed weg. Bruinja greep in naast zijn doel, op de achterlijn. Met wel of geen overtreding ontfutselde een WTOC speler de ONT doelman de bal waarna Jilles Bosma op de penaltystip een vrije schietkans kreeg. Een ONT verdediger blokkeerde de WTOC gelijkmaker.

Het bleef bij 1-0. Weer eens winst voor ONT dat nog mee doet in de strijd om de 2e periodetitel. Om die te winnen is ONT afhankelijk van andere resultaten. Mocht de tweede periodetitel naar een team uit de top drie gaan, dan is ook de vierde plaats op de ranglijst belangrijk. Die is dan goed voor de derde periode. De strijd om die plaats heeft ONT zelf in handen. Dan moet er op 10 mei worden gewonnen in en van Dokkum.