Oebele Twijnstra (vrije trap)
47'
67'

18 januari 2014 14:30

OPEINDE -  ONT oefende zaterdag tegen vierde klasser Friese Boys. Eerder dit seizoen werd het in een bekerwedstrijd een moeizame 2-1, nu werd het een simpele 6-0 overwinning. De bezoekers hadden tegen een gemotiveerd ONT niet veel in te brengen.

Zowel de bezoekers als ONT misten een aantal basisspelers en daar had ONT het minste last van. Na 22 minuten stond er een 4-0 stand op het scorebord waarna ONT verzuimde er een monsterscore van te maken. ONT startte dus flitsend. Al in minuut twee scoorde Otto Kooi uit een voorzet van Jeroen van Wijk. En zes minuten later rondde Gosse-Jorrit Kooistra doeltreffend af na een mooi steekpassje van Van Wijk. In de twintigste minuut kon Kooi zijn tweede maken, opnieuw op aangeven van Van Wijk. De Van Wijk show werd in de 22e minuut compleet toen de tot dan toe aangever zelf scoorde uit een voorzet van Thomas van der Lei. Friese Boys liet twee minuten later voor het eerst van zich horen met een doelgericht schot dat door Gosse-Jorrit Kooistra van de doellijn werd geroeid. ONT verzuimde daarna om de tegenstander nog meer op de pijnbank te leggen.

ONT startte de tweede helft zoals in het eerste bedrijf, met een snel doelpunt. Oebele Twijnstra jaste een vrije trap vanaf dertig meter stijf in het kruis. Daarna werd het ONT spel wat slordiger en kon Friese Boys zich wat meer laten zien. Dat leidde overigens niet tot kansen voor de bezoekers. ONT doelman Rory Bruinja hoefde zich alleen maar druk te maken over een paar terugspeelballen. ONT scoorde nog één keer, Jacco Tuinstra doelpuntte uit een corner van Kooistra.

Voor ONT begint de tweede helft van de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum, de nummer twee van de ranglijst. De week daarna volgt uit de ontmoeting tegen de huidige koploper Hardegarijp. Twee belangrijke wedstrijden die voor ONT gaan bepalen of het verder een seizoen in de anonimiteit speelt of dat de bovenste plaatsen echt in het vizier komen.