Gebrek aan scorend vermogen nekt ONT - ONT

Gebrek aan scorend vermogen nekt ONT

Gebrek aan scorend vermogen nekt ONT

Hardegarijp 1

1 - 0

ONT 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

Datum

1 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Klabbers, M.M.

Accommodatie

Onbekend

OPEINDE -  ONT staat al twee wedstrijden “droog” en dat betekende ook twee keer verlies. Werd er vorige week tegen RWF geen kans afgedwongen, nu liet ONT na twee open kansen te benutten. In plaats van een punt of drie punten werd het  een onverdiende 1-0 nederlaag.

 

Wedstrijden tussen ONT en Hardegarijp zijn geen gewone wedstrijden. Het is geen echte derby maar de confrontatie ademt wel altijd een derbysfeer uit. In het verleden zijn er op 1e en2e klasse niveau stevige robbertjes uitgevochten. De eerste helft leek zaterdag in niets op die wedstrijden, maar het tweede bedrijf vergoedde veel. Toen was er sprake van strijd, wilskracht en passie en dat leverde voor het publiek vermakelijke 45 minuten op.

In het eerste bedrijf was het voetbal aan beide kanten niet top. Wat ONT betreft was er te vaak een voortzetting waar geen idee achter leek te zitten. Zo werd een aantal keren een bal in de hoek gespeeld, waar op dat moment echt geen ONT’er in de buurt was. En ook waren er inspeelpasses die een medespelers niet bereikten of een medespelers eerder in moeilijkheden brachten dan lucht gaven. Het noopte ONT coach Dennis Stuiver om zijn spelers halverwege de eerste helft toe te roepen: “Ga nou met vertrouwen voetballen!” Maar Stuiver moest tot de rust wachten om dat zijn spelers écht duidelijk te maken. Die rust werd bereikt met een 1-0 achterstand omdat Leo Spindelaar in de 26e met het hoofd scoorde. Dezelfde speler ontsnapte op slag van rust aan buitenspel maar kwam niet tot scoren. ONT doelman Rory Bruinja dreef Spindelaar naar de zijkant waarna de Hardegarijper niet verder kwam dan een schot in het zijnet.

 

Na rust kwam ONT als herboren uit de kleedkamer. “We speelden in de tweede helft met veel bravoure” stelde Stuiver na de wedstrijd en zo was het ook. Het grijze muizen voetbal dat ONT vorige week en zaterdag in de eerste helft speelde was ingeruild voor het voetbal dat ONT de mooi serie met overwinningen opleverde. Met een enorme drive en met daadkracht werd Hardegarijp bestreden en er ontspon zich voor de toeschouwers een aantrekkelijk duel. Die toeschouwers zagen eerst nog wel een kans voor de thuisclub, Rachid Boufennara schoot voorlangs. Maar in de 51e minuut leek het aandringen van ONT al succes te hebben. Gerrit-Jan Kooistra zette Hardegarijp doelman FJ Oosterhuis onder druk bij het uitverdedigen. De doelman speelde de bal

Sjoerd Venema miste niet te missen kans.

tegen Kooistra waarna de bal voor de voeten voor Sjoerd Venema rolde. De ONT middenvelder dacht simpel te scoren maar had buiten de snelheid van Oosterhuis gerekend. Die strekte zich en tikte de bal uit de hoek. ONT bleef aandringen en kreeg een kwartier voor tijd een nieuwe grote mogelijkheid. Teake van der Hoek rommelde zich langs drie tegenstanders en kon vanaf een meter of vijftien vrij uithalen. Zijn inzet raakte de buitenkant van de paal. Weer een kans weg voor ONT dat daarna het verstrijken van de tijd als grootste vijand had. Het druk houden op de gastheren gaf in het laatste deel van de wedstrijd ook kansen aan Hardegarijp. Boufennara raakte nog een keer de paal en in blessuretijd ging een bal via Rick de Groot net naast. Het bleef bij 1-0 waar een gelijkspel voor ONT meer dan verdien zou zijn geweest.

 

Door de twee nederlagen op rij zakte ONT naar de zevende plaats op de ranglijst. Wel met nog één of twee wedstrijden minder gespeeld dan de teams boven ONT, dus enkele plaatsen stijgen is nog mogelijk. Volgende week speelt ONT thuis tegen rode lantaarndrager FC LEO. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!