Kleurloos oefenduel ONT - Nijland; 0-0 - ONT

Kleurloos oefenduel ONT - Nijland; 0-0

Kleurloos oefenduel ONT - Nijland; 0-0

ONT 1

0 - 0

Nijland 1

Datum

23 november 2013 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opeinde - ONT 1, of eigenlijk een veredeld ONT 2, oefende zaterdag tegen Nijland 1 dat net als ONT in de 3e klasse speelt. Een steeds tegen de counter leunend Nijland werd pas in het laatste van de partij twee keer echt gevaarlijk. ONT was eigenlijk gewoon beter maar uitgespeelde kansen ontbraken. Eindstand 0-0.

 

Jullie verslaggever gebruikt voor de aantekeningen een “verslagformulier” en de twintig regels (per spelmoment een regel) op dat formulier zijn meestal wel vol. Maar de oefenwedstrijd van ONT tegen Nijland leverde de eerste helft vijf te noteren momenten op en de tweede helft maar vier. En daar moest ik dan ook nog mijn best voor doen. Al met al een povere oefenpartij. Toch wel complimenten voor ONT want de mix van ONT 2 en ONT 1, gecoacht door ONT B selectie trainer André van der Veen, speelde naar behoren en kwam tegen Nijland eigenlijk geen moment in gevaar.

 

Vooraf in de bestuurskamer verklaarde Nijland trainer Douwe Posthuma dat zijn team puur op de counter speelde. “De tegenstander mag de bal hebben, wij hebben de punten”, aldus Posthuma. Voor dat spel heeft Nijland de spelers en dan moet je daar ook niet moeilijk over doen. De ONT supporters die vorige week Gronitas - ONT aanschouwden kregen eigenlijk een kopie van die wedstrijd voor ogen. ONT had de bal en Nijland loerde op de counter. Zodra een ONT ‘er in balbezit het wat moeilijk had zetten de bezoeker druk. Het verschil met vorige week was dat Gronitas dat met gogme deed waar Nijland in opportunisme bleef steken. Dus echt onder de indruk raakte ONT ook niet van Nijland.

 

De bezoekers kwamen in het eerste bedrijf tot twee kansjes. Na vijf minuten was er een snelle uitval maar de Nijlandspeler schoot vrij voor ONT doelman Rein Ybema naast. En net voor de pauze verdween een schot vanaf 18 meter eveneens naast het Opeinder doel. ONT zette daar twee goede kansen tegenover van Johannes van der Velde (Beam voor intimi). Jeroen van Wijk zette Beam twee keer alleen voor de keeper, maar beide keren was de Nijland doelman niet te passeren.

 

De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Dat coach André van der Veen een aantal wissels toepaste deerde ONT niet. De thuisclub was nog steeds het meest aan de bal en Nijland bleef loeren op de counter. Boeiend werd het echter nooit. Dus verveelde het vaste groepje supporters op het “dijkje” zich stierlijk. Tussen het geeuwen door ging het daar meer over de MVO (Maatschappelijk Verantwoord Opruimen) actie van de Nieuwe Oude Toppers (zie de Breeduit van komende week) dan over wat zich op het veld afspeelde. In de laatste tien minuten van het oefenduel leken de woorden van Posthuma nog uit te komen ook. Twee keer verscheen een Nijland speler vrij voor Ybema, beide keren ging de inzet naast. En zo bleef het 0-0.

 

Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen VIOD. Aanvang 14.30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!