ONTnieuws zondag 7 april 2024. Update 3, 12.35 uur. Verbeten ONT legt Hardegarijp over de knie.

7 april 2024 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 3. Verbeten ONT legt Hardegarijp over de knie.
OPEINDE - ONT won zaterdag met 4-2 van Hardegarijp en dat was een collectieve prestatie. Daarin verschilde de Opeinder formatie ook wel met de bezoekers. Die dachten als nummer twee van de ranglijst te gemakzuchtig over de wedstijd en gingen daarmee de bietenbrug op. Overigens wel de verdienste van ONT om dat te bewerkstelligen. ONT JO17-1 speler Ruben Deelstra (15 jaar) luisterde zijn debuut op met een doelpunt.

Klik op de foto voor het verslag.

Ruben Deelstra viert zijn doelpunt. Foto Robert Wagter.

Update 2.
ONT Livestream wederom in storing. Beelden wel te zien via Club TV!
Ondanks toezeggingen van provider USF>Sport dat de problemen met de livestream zouden zijn opgelost, is dat niet het geval.

Gisteren waren er vier wedstrijden ingepland voor opnames; ONT MO13-1, ONT JO17-1, ONT 2 en ONT 1. De wedstrijden van ONT MO13-1, ONT JO17-1 en ONT 1 zijn wel opgenomen maar deze wedstrijden verschijnen niet op de homepage. De wedstrijd van ONT 2 staat wél op de homepage maar blijft ‘bufferend’ in beeld.

Uiteraard is de storing weer bij de provider gemeld…….

ONT Club TV
Overigens kun je de wedstrijden van ONT MO13-1, ONT JO17-1 en ONT 1 wél bekijken via Club TV op de site van Usportfor. Klik hier en zoek ONT Club TV. Ook daar is de wedstrijd van ONT 2 niet te bekijken.

Update 1. Topper Drachten-Gorredijk.
Niets te doen vanmiddag en lekker in het zonnetje langs de lijn? Dan is de topper in de zondag 3e klasse A een aanrader. Dat is een onvervalste strijd om de eerste plaats. Voor de ranglijst klik hier.

Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren vrouwen
ONT VR1
speelde uit tegen ST Blija/Holwerd VR1. Dat team verzamelde nog maar zes punten tegenover de 24 van ONT VR1. Maar een ‘met twee vingers in de neus’ partij werd het niet voor ONT VR1. Na een moeizame eerste helft volgde een betere tweede part met uiteindelijk een 1-3 overwinning als resultaat.

Senioren heren
ONT 4
speelde uit tegen Kollum 4, een team dat net als ONT 4 aast op de tweede plaats in de competitie. Daarin deed de thuisploeg goede zaken door met 2-1 te winnen van ONT 4. Volgens berichten uit het ONT kamp moet Sjoerd Riemersma als ‘man of te match’ worden genoemd. Sjoerd maakte de 1-0, zorgde met een eigen doelpunt ook voor de 1-1 e een verkeerde terugspeelbal op zijn doelman leidde de 2-1 in.

ONT 3 speelde thuis tegen FC Surhústerfean 6. Dat team had vóór de wedstrijd één punt meer dan ONT 4 en na de wedstrijd twee punten minder. ONT 4 won de partij met 6-2.
Trainer/coach John Ament over de wedstrijd: "Het 3e overtuigde tegen Surhuisterveen met een 6-2 overwinning. Wel moet daarbij aangetekend worden dat dat besef nog niet onderkend werd gedurende de 1e helft gezien de intensiteit die er op de mat werd gelegd. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.
De tweede helft werden er weinig kansen weergegeven terwijl Surhuisterveen het tempo amper kon bijhouden. Gevolg waren meer goals voor ONT dan voor hen waardoor de eindstand wel veelzeggend was."

ONT 2 ontving in Opeinde Hardegarijp 2. De bezoekers zijn nog in de race voor het kampioenschap. Dat werd in het voetbal ook wel duidelijk. Hardegarijp 2 voetbalde makkelijker dan ONT 2. Er was overigens wel een schlemielige goal voor nodig om ONT 2 op achterstand te laten komen. Uit een corner ging de bal aan een aantal ONT’ers voorbij maar niet aan een Hardegarijp speler bij de tweede paal. Uiteindelijk werd het een 1-3 nederlaag.

ONT 1 won met 4-2 van Hardegarijp 1. In de loop van de dag een verslag.