ONTnieuws zondag 22 mei 2022. Update 1, 13.05 uur. Bonuspunten voor ONT tegen kampioen Leovardia.

22 mei 2022 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Bonuspunten voor ONT tegen kampioen Leovardia.
OPEINDE - Vooraf zet je niet een één op je totoformulier bij de wedstrijd ONT - Leovardia. De kampioen verloor dit seizoen nog maar één keer, maar ONT verdubbelde dat aantal verliespartijen. De ruststand was 2-1 waarna in de tweede helft voor ONT een soort overlevingstocht volgde. Een hard werkend ONT slaagde er in met een verdiende overwinning de drie punten in Opeinde te houden.

Klik op één van de foto's hieronder voor het verslag.

ONT_-_Leovardia_21_mei_2022_1.JPG ONT_-_Leovardia_21_mei_2022_2.JPG

Chris Visser (op de voorgrond) legt de bal panklaar voor Michel Weisser die met een intikkertje de 1-1 scoort. Foto Romke Visser (Smelnesport).

Typerend beeld van de wedstrijd. ONT verdediger Wytze Jongsma is zijn tegenstander weer eens de baas. Foto Romke Visser (Smelnesport).

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Vrouwen senioren
Die speelden niet, de wedstrijd tegen ST Anjum/Ropta Boys VR1 werd uitgesteld.

Heren senioren
ONT O23-2 verloor met 2-5 van de ongeslagen koploper VEV'67 O23-1. Er volgt nog een verslag.

ONT O23-1 speelde niet.

ONT 3 verloor met 0-2 van Zwaagwesteinde 2, de nummer twee van de ranglijst. De tegenstander was beter en maakte in het laatste kwartier het verschil. ONT 3 slaagde er niet in goede kansen te creëren.

Kansen creëren deed ONT wel en toch werd er met 1-2 verloren van Hardegarijp 2. Voor rust kwam ONT 2 op voorsprong en zowel in de eerste als in de tweede helft waren er kansen die voorsprong uit te breiden. Dat gebeurde niet en dan treedt de voetbalwet in werking van ‘als jij niet scoort dan doen wij het wel’. In het laatste gedeelte van de wedstrijd scoorden de bezoekers twee keer. ONT 2 kreeg kort voor tijd een uitgelezen mogelijkheid op gelijke hoogte te komen via een strafschop. Maar, die werd gemist. In de stand van de derde periode staat ONT nog op pole-position: