ONTnieuws zondag 1 september 2019. Update 1, 11.50 uur. Zakelijke overwinning ONT op Lions ‘66.

31 augustus 2019 20:45

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Zakelijke overwinning ONT op Lions ‘66.
LEEUWARDEN - In de eerste bekerwedstrijd nam ONT na een prima eerste helft met 2-0 afstand van vijfde klasser Lions ’66. Na rust was het spel van ONT slordig en dat liet toe dat Lions ’66 een paar keer kon brullen. Het werd uiteindelijk 1-3.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
ONT JO15-1 – ONB JO15-3
Een leuke wedstrijd met kansen over en weer. Waar ONT vergeet te scoren en ONB doet dat niet. Ruststand 0-3. Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld, ONT JO15-1 vecht voor wat het waard was en wist te scoren. Einstand: 1-3

ONT JO11-1 – Drachten JO11-2
ONT begon wat voorzichtig aan de eerste wedstrijd van het seizoen.  Drachten JO11-2 begon daarentegen voortvarend en kwam al snel op 0-2. ONT begon daarna ook te voetballen en trok de stand recht. Ruststand 2-2. In de tweede helft nam ONT het heft in handen de tweede helft en scoorde maar liefst nog 5x. Drachten JO11-2 deed dat 2x waardoor de eindstand op 7-4 komt.

ONT JO9-1 – ONB JO9-1
Eerst een gelijkwaardig wedstrijd en daarna schoot ONT JO9-1 uit de startblokken deze eerste wedstrijd. Ruststand: 5-0. Na rust gaat ONT vrolijk verder met scoren, alhoewel het wedstrijdbeeld gelijkwaardig was. Eindstand: 9-1.

ONT JO8-2 -  Drachtsters Boys JO8-3
De eerste wedstrijd van het seizoen en ook de allereerste van hun carrière als voetballer. Dat begon dus ook wat onwennig en daar profiteerde Drachtster Boys van. Maar ONT JO8-2 gaf het niet cadeau. Ruststand 3-4. Na rust had ONT echt de smaak te pakken en scoorde er op los. Eindstand: 10-4.

ONT JO13-2 – Drachten JO13-2
Gelijk opgaande wedstrijd. Drachten wist als eerste te scoren waarna ONT na een strafschop de stand gelijk trok. Ruststand: 1-1. Tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd en viel de beslissing in het laatste de gedeelte van de tweede helft. Op uithoudingsvermogen trok Drachten JO13-2 de overwinning uit het vuur. Eindstand: 1-3.

ONT JO10-2 – Drachten JO10-2
ONT JO10-2 was niet bij de les deze eerste wedstrijd, Drachten JO10-2 was dat wel en scoorde er flink op los. Ruststand: 0-8. De tweede helft deed Drachten JO10-2 wat rustiger aan waardoor ONT JO10-2 3x kon scoren. Drachten JO-2 deed dat ook nog 5x waardoor de eindstand op 3-13 komt.

ONT JO10-3 – SC Kootstertille JO10-1
ONT helaas met 2-4 verloren, had ook gelijkspel of winst van ONT kunnen zijn. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, Kootstertille had gewoon iets meer geluk.

ONT JO11-3 -  FVC JO11-2
Een veel sterker FVC JO10-1 en scoorde maar liefst 10x in de eerste helft. ONT JO11-3 deed dit maar 2x. Ruststand: 2-10. De tweede helft hetzelfde beeld met een veel te sterk FVC JO11-2. Eindstand: 4-17.

ONT MO15-2 – St DRBoys /BB ’80 MO15-1
Ruststand 3-0, ONT veel balvaardiger, leuke sportieve eerste helft.  In de tweede helft hetzelfde beeld en een beter ONT die uitloopt na een eindstand van 1-6.

ONT MO11-1 – SJO Feanstars MO11-1
Eerste helft gaat gelijk op wat resulteerde in een 0-0 ruststand. De tweede helft hetzelfde wedstrijd beeld. Toch wordt er nu wel gescoord in deze zeer spannende wedstrijd. Eindstand 2-1.

ONT JO12-3 – SC Joure JO12-3
Ook hier een gelijk opgaande strijd en door goed keepers werk van beide keepers, bleef de score beperkt. Ruststand 2-1. De tweede helft is wat een ander beeld. SC Joure JO12-3 geeft vol gas en buigt de stand om naar eindstand 2-4.

ONT JO17-2 – SJO Feanstars JO17-3
Een sterker SJO Feanstar de  eerste helft. ONT moet duidelijk nog aan elkaar wennen maar probeert het wel. Ruststand: 1-7 In de tweede helft een gelijkwaardige strijd alhoewel SJO Feanstars de boven liggende partij is. Eindstand: 2-9.

ONT MO13-2 – Noordbergum MO13-1
De eerste wedstrijd voor ons gloed nieuwe  MO13-2  achttal tegen een geroutineerd Noordbergum. Voor de rust had ONT weinig te vertellen.  Na de rust kwamen toch de kansjes. Een doelpuntje was zeker verdiend. De inzet tot het laatste fluitsignaal werd helaas niet beloond. Eindstand: 0-9.

Namens de Jeugdcommissie

Uilke Jongsma

Senioren vrouwen
Wegens een gebrek aan speelster kon ST ONT/Rottevalle niet aantreden tegen Be Quick D VR1.

Senioren heren
Voor ONT 1, ONT 2 en ONT 3 stonden bekerwedstrijden op het programma. ONT 3 speelde uit tegen Harkemase Boys 3 en verloor met 3-1. In een wedstrijd met twee gelijkwaardige teams maakte de thuisploeg in de eerste helft het verschil door uit drie kansen drie keer te scoren. Ook ONT kreeg kansen, maar scoorde niet. De tweede helft deed ONT dat wel, maar het bleef bij één doelpunt.

ONT 2 ontmoette reserve hoofdklasser Drachtster Boys 2. Dat werd een kat en muis spel met ONT als muis. Het werd 0-12.

ONT 1 reisde vanaf het trainingskamp in Gieterveen af naar Leeuwarden om te spelen tegen Lions ’66. De Leeuwarder vijfde klasser herbergt de nodige routine maar was niet opgewassen tegen ONT dat met 1-3 won. In de loop van vandaag een verslag.

Trainingsjassen JO10-2 zoek
Zaterdagochtend rond 11.30 waren bij terugkomst in ONT kleedkamer 7 twee ONTtrainingsjassen Multimerk van JO10-2 verdwenen. De ruimte werd met andere ONT jeugdteams gedeeld. Vraag aan die jeugdteams: kijk ff in je tas of je wel de goede traingsjas hebt meegenomen.

Groet Fred / leider JO10-2