ONTnieuws zondag 10 maart 2019. Update 1, 12.10 uur. ‘Duitse’ overwinning ONT op Waskemeer.

10 maart 2019 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ‘Duitse’ overwinning ONT op Waskemeer.
OPEINDE - Zijn dat niet de mooiste overwinningen? Die we Duitsers altijd aanrekenen? Op het laatste moment de drie punten pakken. ONT deed dat zaterdag tegen Waskemeer. In blessuretijd werd het 2-1 en zo sleepte ONT drie belangrijke punten uit het vuur.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
ONT JO15-1 tegen Drachtster Boys JO 15-4
Drachtster Boys heeft meer balbezit, maar ONT is heel scherp in de counter. Tom speelt hier een  belangrijke rol in. Ook door een aantal goede reddingen van keeper Max leiden tot een 4-0 ruststand. De tweede helft was DB iets feller en ONT toch wat nonchalant. Het overwicht leidt gelukkig niet tot verlies. De jongens winnen met 4-1.

ONT JO11-1 tegen LSC 1890 JO11-1
Mooie pot! Twee goede aanvallende teams, waarbij LSC net iets meer geluk heeft dan ONT. De ruststand is 0-1.  LSC speelt mooi combinerend voetbal en beslist de wedstrijd met 0-3.

ONT JO8-1 tegen Noordbergum JO8-1G
Het was eenrichtingsverkeer. Noordbergum kwam niet in de wedstrijd. Dat lukte ONT wel goed. De kinderen winnen met een prachtige 4-1.

ONT JO 9-1 tegen ONB JO9-1
Eerste helft heeft ONT mooi gespeeld, prachtige volleys en kopballen. De wind speelde een positieve rol. Tegen de wind in werd het wat lastiger. Toch sluit ONT af met een prachtige 7-3 overwinning!!!

ONT JO9-3 tegen Bergum BCV Comb JO 9-4
Het spel was mooi in evenwicht. Een fysieke maar wel sportieve wedstrijd die wordt afgesloten met een 5-2 winst voor ONT.

ONT JO13-1 tegen Blauw Wit’34 JO 13-2
Een mooie wedstrijd waarin het eenrichtingsverkeer was naar het doel van Blauw Wit. Een oppermachtig ONT wint dan ook met 7-0.

ONT JO10-2 tegen Bergum BCV Comb JO10-4
Het was een spannende wedstrijd die gelijk op ging. Gelukkig trok ONT aan het langste eind en lang lijkt het erop dat ONT wint met 3-2. Na goed juryberaad wordt de stand toch gecorrigeerd naar een gelijkspel 3-3.

ONT JO10-4 tegen Zwaagwesteinde JO10-2
De JO10-4 heeft helaas een verlies geleden. De eindstand was helaas 2-17. Volgende keer gaat het vast beter!!

ONT JO 11-3 tegen ONB JO11-2
De wind speelt ook hier een belangrijke rol. ONB is een klein beetje sterker in de eerste helft, maar weet dit niet om te zetten in een voorsprong. Met 1-1 gaan de kinderen de kleedkamer in voor de ranja. Helaas draait de wedstrijd niet in het voordeel van ONT en eindigt in een 2-9 nederlaag.

ONT JO17-1 tegen SC Bolsward JO17-1
De eerste helft speelde ONT niet goed genoeg. De wind heeft een negatieve rol. Hierdoor gaan de jongens met 0-2 de kleedkamer in. Na rust weet ONT de wedstrijd om te buigen met een gelijkspel als resultaat.

Jeugdcommissie ONT

Senioren Vrouwen
v.v. ST ONT/v.v. Rottevalle – V.V. Opende

We houden het kort op deze winderige dag in Rottevalle. Onze combinatie ONT/Rottevalle was in de 1e helft nog redelijk opgewassen tegen de “ingewaaide”  grunninger Opendenaarsters en gingen de rust in met 0-1. Maar in de 2e helft waren de gasten toch net even iets beter en liepen uit naar een eindstand van 0-4.

Johan van der Wal

Senioren heren
ONT 5 verloor met 1-4 van mede middenmoter ’t Fean ’58 5. Drie keer een bal op de lat stond een beter resultaat voor ons vijfde in de weg.

ONT 4 speelde deze week twee keer. Woensdagavond werd met 5-4 gewonnen van Waskemeer 5, vrijdagavond was St. Annaparochie 3 met 1-0 te sterk.
De wedstrijd van ONT 3 werd afgelast.
ONT 2 speelde thuis tegen Zuidhorn 2 en won met 3-1. Na een prima eerste helft met een 2-0 voorsprong op het scorebord leek er niets aan de hand. Maar in de tweede helft stapelde de tegenstander kans op kans maar gescoord werd er niet. Dankzij goed keeperswerk en verdedigend ingrijpen. Ook een strafschop hielp Zuidhorn 2 niet aan een doelpunt, de bal ging ruim naast. ONT 2 zette met een derde doelpunt de wedstrijd op slot. Het tegendoelpunt was voor de statistieken.
ONT 1 won met 2-1 van Waskemeer 1. Het beslissende tweede doelpunt voor ONT viel in blessuretijd. In de loop van vandaag een verslag.