ONTnieuws zondag 9 september 2018. Update 2, 13.00 uur. ONT - VV Rottevalle eindigt in doelpuntenfestijn.

9 september 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. ONT - VV Rottevalle eindigt in doelpuntenfestijn.
OPEINDE - Het ruim aanwezige publiek bij de bekerderby ONT - Rottevalle zag na 90 minuten een 6-4 eindstand op het Opeinder scorebord staan. Dat publiek zag een vermakelijke wedstijd, niet altijd even goed, met uiteindelijk wel een terechte winnaar. ONT voetbalde net iets gemakkelijker dan VV Rottevalle.

Lees verder en bekijk ook vooral de beelden van de benutte strafschop van Dennis Bakker en het juichen daarna!

Update 1. Wat gebeurde er gisteren bij de jeugd op de velden?
Met de zeer gewaardeerde hulp van het illustere duo Peter Bakker en Dave Bakker (geen familie) begon ondergetekende aan een mooi ochtendje bekervoetbal bij de jeugd.

In bijna chronologische volgorde:
ONT JO13-1 - Opende JO13-1G                                 12-1
De ochtend begon goed op het A-veld. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Peter Bakker walst ONT over Opende heen en gaat met een 6-0 tussenstand de rust in. De tweede helft is een kopie van de eerste en de eindstand is maar liefst 12-1. Trainer/coach Sjirk Ament (die samen met Wietze Klaver dit team traint/coacht) gaf aan dat ze met een 3-4-3 systeem speelden en dat de tegenstanders daar klaarblijkelijk geen antwoord op hadden; er werd goed gevoetbald, geen lange ballen maar alles over de grond. Dat belooft een goed seizoen. Enige verwijt zou kunnen zijn dat er veel meer goals gemaakt hadden kunnen worden maar een kniesoor die daarop let.

ONT JO11-2 - Heerenveense Boys JO11-2            2-2
Remco (last minute) Landman (hij komt altijd een paar minuten voor de wedstrijd en bezorgt daarmee menig commissiedienstlid de nodige zenuwen waar tegenover staat dat hij wel altijd komt!) had de leiding over deze wedstrijd.

De ruststand is een bloedeloze 0-0. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd waarbij Heerenveense Boys iets meer in de aanval is. Er valt weinig te fluiten en dat is mooi. Beide teams spelen een leuke pot, er wordt goed overgespeeld. De leuke pot eindigt in 2-2.

ONT JO9-2 - Drachten JO9-3                                      2-8
Een wedstrijd waarbij ONT steeds beter werd maar dat gold helaas ook voor de tegenstander. Eindstand 2-8. De ONT goals kwamen voor rekening van Femke en een eigen doelpunt van Drachten.

ONT JO13-2 - Noordbergum JO13-1                        1-5
ONT komt heel snel op 1-0 voor en dat is een mooie opsteker. Noordbergum, met een flink aantal meisjes erbij, maakt er echter na een tijdje spelen 1-1 van. De eerste helft gaat gelijk op en het is spannend. Helaas zakt ONT in de tweede helft volledig weg en eindigt de wedstrijd, geleid door Auke van der Wal, in een 1-5 verlies.

ONT JO11-4 - Drachten JO11-4                                 4-4
Scheidsrechter Rinze Koster rapporteert een ruststand van 2-3 waarbij ONT na een paar minuten al met 2-0 voor stond. De tweede helft eindigt in een 4-4 eindstand; een leuke en gelijkwaardige pot.

ONT JO10-1 - Drachten JO10-1                                 3-8
Als ik het goed heb was het 1-4 met rust en eindigt de wedstrijd met 3-8, een korfbaluitslag maar dat hindert niets want dat doet het grote ONT 1 deze middag ook. Geen nadere info bekend; het zou mooi zijn als de spelbegeleiders na de wedstrijd even in de commissiekamer langskomen en in een paar zinnen de wedstrijd verslaan aan het dienstdoende commissielid.

ONT JO10-4 -Bergum BCV Comb. JO10-3              2-10
Ook hier helaas geen wedstrijd info.

ONT MO teams
De MO teams spelen allemaal dusdanig laat dat ondergetekende niet meer aanwezig was om verslag te doen. Ik ga er vanuit dat Marco van de Vooren zijn gebruikelijke MO verslag bij de webmaster aanlevert en de teams daar aan de orde komen.

Al met al een lekkere zaterdag met goedgemutste kinderen en supporters met heel aardig weer.

Jeugdcommissie
(Robert Wagter)

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren heren
Voor ONT 3, ONT 2 en ONT 1 stonden bekerwedstrijden op het programma. Alle drie teams speelden thuis.

ONT 3 had De Sweach Zm 2 als tegenstander. Voor ONT 3 was dat de vuurdoop dit seizoen na de afgelaste wedstrijd vorige week. Er werd met 2-0 gewonnen, waarbij ONT 3 in de eerste helft naliet om al verder weg te lopen van de tegenstander.

ONT 2 (reserve 2e klasse) ontmoette Friese Boys 2 (reserve 3e klasse). Een jong en vernieuwd ONT 2 speelde fris van de lever en won met 5-0. Een prima prestatie.

En dan hadden we nog de ‘Slag Om De Leijen’; ONT 1 - Rottevalle 1. Er was aardig wat publiek bij deze derby. En die zagen tien doelpunten. ONT bleef met 6-4 aan de goede kant van de score in deze dus doelpuntrijke wedstrijd.