ONTnieuws zondag 20 mei 2018. Update 1, 11.20 uur. Gebrek aan scorend vermogen nekt ONT.

20 mei 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Gebrek aan scorend vermogen nekt ONT.
BURGUM - De tactiek van ONT in de wedstrijd tegen BCV klopte. De tegenstander opvangen en met uitvallen gevaar stichten. Dat had in de eerste helft twee doelpunten moeten opleveren. Dat liet ONT na en toen in de tweede helft de ruimtes groter werden ging BCV met een 2-0 zege aan de haal.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
JO11-1  - Harkema JO 11-1
Wat een mooie pot voetbal. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en spelen mooi over. De ONT-ers gaan met 0-0 de rust. Na de rust wordt ONT nog effectiever en winnen ze de wedstrijd met 4-0!

JO 9-2  - GSW JO9-1G
Een spannende pot wordt door de kinderen op de mat gelegd. ONT mag met een stand van 4-1 ranja drinken. Hoewel het ook na rust redelijk gelijk op gaat, wint ONT met 6-2!

JO 13-1 - Blauw Wit ’34 JO 13-2
De wedstrijd wordt gekenmerkt door een gelijk opgaande strijd. ONT krijgt weinig kansen, maar weet wel met 1-0 de rust in te gaan. De tweede helft werd iets feller. ONT wint met 2-1.

JO 13-3 - Bergum BCV Com JO13-3
De spelers leveren veel strijd, wat zicht vertaald in een ruststand van 3-3. Na rust keert het tij helaas voor ONT en verliezen ze de wedstrijd met 4-9.

JO 11-2 - SJO Feanstars JO 11-4G
Tot de rust een wedstrijd met weinig echte hoogtepunten. De spelers gaan met 1-3 de kleedkamers in. Na rust zet ONT meer druk naar voren, waardoor er achterin ruimtes komen en Feanstars hiervan profiteert. De eindstand wordt 2-7.

JO 9-4 - Trinitas JO 9-1
Geen verslag

JO9-5 - Boornbergum ’80 JO9-2G

JO 13-2 - Jubbega JO 13-2
De spelers maken er een gelijkwaardige wedstrijd van op het hoofdveld. Voor rust weet Jubbega te scoren uit een corner. Ook na rust gaat de wedstrijd op en neer. Helaas weet ONT niet te scoren, wat leidt tot een eindstand van 0-2.

MO 13-2 - Blauw Wit ’34 MO 13-1
Blauw Wit is iets sterker maar ONT geeft goed partij. Met rust gaan de meiden met 1-3 achterstand naar de kleedkamer. De tweede helft geeft eenzelfde beeld als de eerste en Blauw Wit weet nog 1 keer te scoren, eindstand 1-4.

JO 11-3 - Langezwaag JO 11-1G
ONT speelt tegen een fysiek sterkere tegenstander. Helaas betekent dit een 0-3 achterstand met de rust. Na de rust zet Langezwaag door en wint de wedstrijd 0-11.

MO 11-1 - Friese Boys MO11-1
Voor rust is Friese Boys een beetje sterker dan ONT, maar ONT houdt met rust de 0-0. Na rust wordt Friese Boys nog sterker en is 1-2 de terechte uitslag.

ST Donkerbroek-Makkinga JO15-1 - ONT JO15-1
Bij uitzondering noemen we een uitwedstrijd in dit verslag. ONT JO15-1 won met 0-4 en dat betekende het kampioenschap! Gefeliciteerd. Voor de stand klik hier

Jeugdcommissie ONT

Senioren heren
ONT 5 voetbalde zich in Jubbega naar een korfbaluitslag tegen Jubbega 2. Het werd 7-4. Maar zeiden ze bij ONT 5, het had ook 8-8 kunnen zijn. ONT 5 miste de mooiste kansen.

ONT 4 speelde niet. De tegenstander wilde niet om 16.30 uur spelen.

ONT 3 speelde thuis tegen Rottevalle 2 eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd. Toch stond er na 90 minuten een 0-1 eindstand op het scorebord.

ONT 2 speelde zich in veilige haven door met 2-1 te winnen van Grijpskerk 2. Er werd met 0-1 gerust maar in de tweede helft werd die achterstand veranderd in een 2-1 zege.

ONT ging met 2-0 onderuit tegen BCV 2. Omdat ook Fc. Grootegast verloor, degraderen de Groningers rechtstreeks en speelt ONT nacompetitie. In de loop van vandaag een verslag.