ONTnieuws zondag 18 februari 2018. Update 2, 12.55 uur. Opnieuw drie punten voor ONT.

18 februari 2018 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Opnieuw drie punten voor ONT.
HALLUM - Het was geen spectaculair goed voetbal maar wel boeiend. Zo kan de wedstrijd tussen Wykels Hallum en ONT worden getypeerd. Bij ONT klopte het tactisch (compact spelen) prima en dat was de basis voor de 1-3 overwinning. Minpuntje; op basis van de kansen voor ONT had de uitslag ruimer moeten zijn.

Lees verder.

Update 1. Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Zaterdag 17 februari een prachtige winterse dag op Douwekamp met een betrekkelijk klein voetbalprogramma met 8 jeugdwedstrijden. Vanwege de nachtvorst, die iets steviger was uitgevallen dan verwacht, helaas toch een aantal afgelastingen van uitwedstrijden. Die konden pas op de ochtend worden doorgegeven omdat er op sommige natuurgrasvelden niet (veilig) kon worden gevoetbald. Op Douwekamp ook alleen maar wedstrijden op de kunstgrasvelden die 's ochtends nog mooi wit waren beslagen maar waar de zon al snel korte metten mee maakt.

Op het A-veld begint de JO15-2 om 08.45u tegen ASC JO15-1, bij rust staat het nog 'slechts' 0-2 maar na rust lopen de mannen uit Augustinusga uit naar een 1-7 overwinning. Verder geen moeilijke wedstrijd voor scheidsrechter Jacob van Dijk. Op het C-veld is er ondertussen een spannend duel tussen onze JO9-2 tegen ASC JO9-1 die na een 2-3 ruststand ook in het voordeel van de jongens van ASC wordt beslecht: 5-6 eindstand.

Onze JO11-1 speelt daarnaast een prima partij tegen Kollum JO11-1, bij rust staat het al 6-0 en in de 2e helft doen onze jongens het wat rustiger aan, eindstand 7-3.

De JO9-3 speelt vervolgens tegen Harkema Opeinde JO9-1 een leuke gelijkopgaande partij, eindstand 5-5 en de JO9-6 heeft weinig in te brengen tegen Be Quick D JO9-4, eindstand 0-8.

Op het A-veld is ondertussen de wedstrijd van de JO19-1 begonnen in de nieuwe 'promotie-klasse' waarmee zij mogelijk kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Tegenstander Hardegarijp JO19-1 kan in de 1e helft nog wat tegenstand bieden, in de 2e helft maken onze mannen een duidelijk verschil met de juiste tactische begeleiding van coach Tjerk. Op de eindstand 5-0 valt verder niets af te dingen, prima start in deze mooie klasse.

Op het C-veld speelt de JO13-3 een zeer moeizame partij tegen Harkema Opeinde JO13-1. Onze jongens komen ondanks verwoede pogingen eigenlijk niet over de middellijn, de tegenstander is gewoon een klasse te sterk. Ruststand 0-6 en na 20 minuten in de 2e helft staat er 0-10 op het scorebord wanneer onze jongens er eindelijk in slagen om bij het doel van de tegenstander te komen en zowaar scoren! Het publiek gaat er weer in geloven en zweept het team op om er nog 9 te maken….dat is iets teveel gevraagd maar Harkema scoort nog maar 1x , eindstand 1-11 en veel lof voor onze mannen die de hele wedstrijd wel zijn blijven voetballen.

De ingelaste wedstrijd van de MO13-1 tegen Veendam 1894 MO13-1 wordt na een spannende gelijke strijd uiteindelijk door de meiden uit Veendam gewonnen, bij rust 0-0 en eindstand 1-2.

Al met al weer een prima voetbaldag, volgende week een klein (inhaal)programma.

Jeugdcommissie vv ONT

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren heren
De wedstrijden van ONT 4 (tekort aan spelers) en ONT 5 (tegenstander tekort aan spelers) gingen niet door.

ONT 3 kreeg in de eerste helft tegen De Griffioen 2 geen vat op de tegenstander met een 1-4 ruststand tot gevolg. Uiteindelijk werd het 1-5.

ONT 2 liet tegen laagvlieger twee dure punten liggen. De kansen die ONT met name in de tweede helft kreeg werden niet verzilverd. Reactie van het team: “We hebben onszelf niet beloond.”

Zichzelf belonen deed ONT 1 wel. Uit tegen Wykels Hallum (altijd lastig) werd het een zeer verdiende 1-3. In de loop van vandaag een verslag.