ONTnieuws zondag 1 oktober 2017. Update 1, 12.35 uur. Eerste drie punten binnen voor ONT.

1 oktober 2017 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Eerste drie punten binnen voor ONT.
VEENWOUDEN - Niets wees in de eerste helft op een overwinning voor ONT, maar het gebeurde toch. SC Veenwouden liet ONT in de eerste helft in leven door maar één keer te scoren. ONT was in de tweede helft baas over de thuisclub en won uiteindelijk met 1-2.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Jeugd
ONT JO15-1 - Zwwagwesteinde JO15-1
Een leuke wedstrijd waar Zwaagwesteinde in de eerste helft iets meer veld overwicht heeft. Ruststand 0-0. In de tweede helft komt Zwaagwesteinde al snel op een 0-1 voorsprong maar ONT liet zich niet uit het veld slaan en bleven voetballen wat resulteerde in een 1-1. ONT ging door en deed er een tandje bij en liep uit naar een 3-1 tevens de eindstand.

ONT JO17-2 - Be Quick D JO17-2
Leuke wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Russtand 1-1. Na de rust komt ONT een paar keer goed weg maar helaas in de laatste minuten ging het als nog mis. Eindstand 1-2.

ONT JO9-2 - Zwaagwesteinde JO9-1
Een wedstrijd met éénrichtingsverkeer. Zwaagwesteinde was heer en meester op het veld wat een 1-24 als einduitslag opleverde.

ONT JO9-4 - Twijzel Sc JO9-1G
ONT bleven voetballen en gingen er voor maar helaas was Twijzel het team wat er met de winst van door ging. Eindstand 2-11.

ONT JO11-4 - Blauw wit'34 JO11-3
Een gelijk opgaande wedstrijd waarin Blauw wit iets te kort kreeg en ONT er met de winst vandoor ging. Eindstand 4-3.

ONT JO9-3 - Jubbega JO9-2G
Een betere Jubbega die de wedstrijd ook dicteerde. Eindstand 2-8.

ONT JO9-6 - Eastermar JO9-1G
Ook hier ging het ONT JO9 ten onder en Eastermar was de gehele wedstrijd de bovenliggende parij. Eindstand 0-18.

ONT MO17-1 - TLC MO17-1
Een sportieve wedstrijd waarin ONT heer en meester was. De dames van de MO17-1 bleven maar doorgaaan en scoorde er lustig op los. Eindstand 5-0.

ONT JO13-3 - VenV68 JO13-1
Een veel sterker VENV68 die er lustig op los scoorden. Ondanks het grote krachtsverschil bleef ONT voetballen maar helaas bleef een doelpunt uit voor ONT. Eindstand 0-13.

ONT MO13-1 - Buitenpost MO13-1
Een fantastische wedstrijd met veel leuke voetbal momenten. ONT Wist in de laatste 5 minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken door een prachtige aanval.

van Nikkey Marre en Nynke jongsma via een mooie combinatie tussen die twee en een mooi afgerond door Nynke. Eindstand 1-0 met een trotse coach Agnes Adema.

ONT MO15-1 - Anjum MO15-1
Een spannende wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn, ruststand 0-1. Eindstand 2-1.

ONT JO17-3 - Drachten JO17-3
een gelijk opgaande strijd waar leuk wordt gevoetbald. Ruststand 2-3. Eindstand 3-5.

Namens de Jeugdcommissie,

Uilke Jongsma

Heren Senioren
ONT 5 speelde thuis tegen SC Boornbergum 2, een team met een mix van jong en oud. Het jonge deel deed ONT 5 de das om. Resultaat een 0-6 verlies.

ONT 4 coach Johannes de Jong liet weten trots op zijn team te zijn. Er werd hard gewerkt, maar het zat niet mee bij het scoren van goals. Tegenstander Drachtster Boys scoorde wel. In de laatste tien minuten werd de 2-0 voorsprong uitgebreid naar een 4-0 eindstand.

ONT 3 nam het thuis op tegen RWF 2. Er stond beslist een ‘aardig’ ONT 3 op het veld, maar dat leidde niet tot resultaat. ONT 3 speelde in de eerste helft onrustig, veel balverlies en weinig kansen. Volgens Jaap Jan Riedstra, geblesseerd en toeschouwer, bleef dat de tweede helft ook zo: “Het beeld van de tweede helft was wel hetzelfde als van de eerste helft. Rommelig en moeilijk tot kansen komen. In de omschakeling scoorden ze nog 2 keer.” Eindstand 0-4.

ONT 2 ontving op eigen veld SC Veenwouden 2. Wietze Klaver doet verslag: “Eerste helft begon goed. Kwamen 1-0 voor, maar daarna was Veenwouden voornamelijk fysiek sterker en feller. Ze hadden drie kansen voor open doel die ze misten, maar scoorden wel de 1-1 na fout uitverdedigen van ons. Tweede helft was Veenwouden aan het begin sterker en kregen paar kleine kansen. Maar na 20 minuten kwam ONT er beter uit. Uit een slimme aanval maakten we 2-1. Daarna moesten we achteruit, maar konden de winst veiligstellen.”

Waar ONT 2 de reserves van SC Veenwouden ontving, mocht ONT op bezoek bij het vlaggenschip van SC Veenwouden. Tot en met de eerste helft gaat de vergelijking met de wedstrijd van ONT 2 parallel. Niet wat scoreverloop betreft, wel waar het de kansen van de thuisclub betreft. Die vergat ONT in de eerste helft op een grotere achterstand te zetten dan de 1-0 ruststand. In de tweede helft gaf ONT gas met twee fraaie kopgoals tot gevolg. Eindstand 1-2 en de eerste drie punten voor ONT.