De derby tussen ONT en Rottevalle verliep zaterdag 22 april sportief uitstekend. De traditionele gezellige avond er na ook. Er waren veel mensen en de sfeer was de gehele avond uitstekend.

Helaas ontstonden aan het einde van de avond een paar schermutselingen. Uit voorzorg is de politie gebeld, temeer omdat er nog heel veel mensen aanwezig waren en, wanneer het wel zou escaleren, het moeilijk zou worden om dan de regie erover te houden.

Naderhand waren er vervelende situaties die geheel niet passen binnen de uitstekende verhoudingen die er al jarenlang zijn tussen de ONT en VV Rottevalle. Zowel op bestuurlijk niveau als tussen leden en achterban.

De gezamenlijke besturen hechten er grote waarde aan om duidelijk afstand te doen van de houding van een aantal personen en veroordelen dit gedrag ten zeerste. Deze gebeurtenissen zullen nader worden geëvalueerd.

Het incident op zich is al heel vervelend, dat een deel van de pers het voorval heeft opgepakt als ‘grote knokpartij’ maakt het extra vervelend. We hoeven het niet te bagatelliseren, natuurlijk was er wel wat aan de hand, maar de berichtgeving in de pers is erg overtrokken. Het heeft geen zin daar tegenin te gaan. Als besturen van ONT en VV Rottevalle weten we precies wat er gebeurd is. En dat is niet wat de pers beweert.

Gezamenlijke besturen VV Rottevalle en v.v. ONT
Anton de Jong en Jeen Visser, voorzitters.

“De Slag Om De Leijen”  ONT -  VV Rottevalle
Op zaterdag 22 april om 17.00 uur werd de derby ONT – VV Rottevalle gespeeld, ook wel bekend als “De Slag Om De Leijen”. Bij deze wedstrijd mocht ik pupil van de week zijn. Om 16.00 uur moest ik mij melden bij Jaap Salverda. Van Japke kreeg ik een ONT-shirt en trainingsjasje waarop “pupil van de week” staat en ook nog wat te drinken. Jaap ging mij uitleggen hoe alles moest en toen zijn wij naar de kleedkamer van ONT 1 gegaan en heb ik mij voorgesteld. Ook schreven de spelers hun naam op een ONT bal die ik na afloop van de wedstrijd mee naar huis kreeg.  Daarna ging ik met het elftal de warming-up doen en toen met twee spelers inspelen en inschieten op de keeper. Toen ging ik naar de scheidsrechters en gingen hun uitleggen wat ik moest doen en daarna mocht ik de wedstrijdbal meenemen en gingen we weer het veld op. Ik mocht nog op goal schieten van de tegenstander en de aftrap doen. Daarna ging ik met de reserve spelers in de dug-out ziiten om de wedstrijd te kijken. ONT kreeg in de eerste helft een snel Rottevalle te verwerken maar gelukkig wist de doelman van ONT een aantal te stoppen. In de eerste helft werd er niet gescoord. In de rust kreeg ik drinken en cake van Japke. Ook had de thee de ONT-ploeg geholpen want ik vond ze in de tweede helft makkelijker spelen. In de 59ste minuut werd de openingstreffer door Dennis Bakker gemaakt en toen zes minuten later scoorde Otto Kooi het tweede doelpunt. Met een mooi afstandsschot van Rottevalle werd het toch nog 2-1. Ik heb een mooie wedstrijd gezien met harde strijd van beide elftallen. Na de wedstrijd kreeg ik nog patat met snacks en drinken en was het een gezellig overwinnings feestje met muziek van Smurfke in de kantine.