Vrouwen Zaterdag (voorjaar), DA1, 4e klasse P05

31 maart 2012 11:55

Zaterdag 31 maar 2012

ONT dames 1 weet zich te herpakken na rust

Na een weekje rust wegens de afgelasting van vorige week moest ONT dames 1 het vandaag in de thuiswedstrijd opnemen tegen de nummer laatst van de competitie, Lycurgus dames 4. Met nog geen gewonnen wedstrijd van Lycurgus denkt u wellicht, nou dat wordt een makkie voor ONT, nou dat viel gezien de eerste helft toch even tegen. Een samenvatting van deze wedstrijd.

Over de eerste helft kan ik echter weinig boeiends vertellen dus ik ga het dan ook maar kort houden. ONT dames 1 had het de eerste helft knap lastig. Ondanks dat ONT zo nu en dan een paar leuke aanvallen op mocht zetten was het allemaal net niet goed genoeg. ONT was vaak te laat bij de bal, niet fel genoeg en de passes waren niet zuiver. Misschien wel niet geheel onverdiend kwam ver in de eerste helft Lycurgus door een knappe goal op voorsprong. Niet veel later was het wederom Lycurgus dat scoorde en de stand om 0-2 bracht. Gelukkig kon ONT dames 1 net voor rust nog iets terug doen door 1-2 te maken.

Het was Gooitske die de stand voor rust met een rommelgoaltje op 1-2 mocht zetten.

In de rust werd het duidelijk dat ONT meteen na rust op zoek moest gaan naar de gelijkmaker om nog wat van de wedstrijd te maken. Zo gezegd zo gedaan want meteen na rust wist ONT dames 1 door een doelpunt van Antje op gelijke hoogte te komen. Aan de rechterkant pikte Antje de bal op en doordat de keepster ver uit het doel was kon Antje de bal in het lege doel schieten, stand 2-2.

Na de treffer ging ONT op zoek naar meer doelpunten, want alleen met winst zouden ze genoege nemen. Na de 2-2 was het 2 maal achter elkaar Marian die het doel mocht vinden. En ook na de 4-2 wist ONT dames 1 opnieuw te scoren dit maal door een mooi doelpunt van Willeke. Bijna aan het einde van de wedstrijd mocht uiteindelijk Bina de eindstand bepalen. Omdat Marian eerder bij de bal was dan de keepster kon ze de bal nog voorgeven op Bina, die de bal in het doel mocht schieten. Eindstand 6-2.