Broekster Boys 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

7 april 2012 14:30

Hooijenga, DT

OPEINDE - ONT mazzelde afgelopen zaterdag behoorlijk tegen Broekster Boys. De bezoekers hadden meerdere goede kansen om de trekker over te halen, maar verzuimden dat. En zo mocht ONT na 90 minuten voetbal de handjes dichtknijpen met de 0-0 einduitslag.

ONT startte de wedstrijd met een afwachtende houding. Broekster Boys mocht komen. Dat deed Broekster Boys ook, maar aanvallend bleken de Boys niet bij machte het ONT moeilijk te maken. Ook ONT was aanvallend machteloos en dan krijg je dus een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde. De supporters van beide kampen werden daar niet erg warm van.

Dat veranderde in de tweede helft behoorlijk. ONT ging meer vooruit voetballen en het werd een wedstrijd. Beide teams gingen voor de drie punten, maar dat ging Broekster Boys beter af dan ONT. Hoewel, de eerste kansjes waren voor ONT. Maar na een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra liepen JaapJan van Leeuwen en Jasper Drente elkaar in de weg en een schot van Drenthe belandde in de handen va Broekster Boys doelman Erik Krol. Daarna was het aan Broekster Boys. Stephan Overkempe leek na 59 minuten de score te openen. De voorzet van Abe Dreijer was prima, de voetbeweging van de vrijstaande Overkempe was dat niet, de bal ging naast. Ook daarna kregen de gasten kansen, Tjalling van der Meulen stuitte op ONT doelman Rory Bruinja, Van der Meulen schoot daarna over en Overkempe vergat de bal mee te nemen om gevaarlijk te worden. Gevaarlijk werd het wel in de 72e minuut toen Stefan Roffel op de 16 meter de bal kwijt raakte aan Siemen Sake Kamstra. Via het been van Kamstra hobbelde de bal naast.

Vier minuten voor tijd was er nog een grote kans voor ONT. Uit een corner van Egbert Hulzinga kopte Mario Dekker de bal perfect in. Maar op de doellijn stond een verdediger van Broekster Boys om de bal weg te roeien. Even later leek ONT toch het deksel op de neus te krijgen. Van der Meulen ontsnapte aan de aandacht van de ONT verdediging. De Broekster Boys aanvaller ging op weg nar Bruinja. Waar een schuivertje over de grond misschien succesvol was geweest werd het nu een gehaast schot dat een prooi werd voor Bruinja.

Het bleef bij 0-0, ONT's negende gelijke spel, en dat was voor ONT beslist een winstpunt. Zaterdag speelt ONT uit tegen Be Quick Dokkum, aanvang wedstrijd 14.30 uur.