2 - 3

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

24 maart 2012 14:30

Werkhoven, R

BURGUM - En hele tweede helft achter de feiten aanlopen en toch een 2-1 achterstand ombuigen in een 2-3 winst. Dat deed ONT afgelopen zaterdag tegen BCV. Na vier keer een gelijk spel was de driepunter zéér welkom voor ONT. Vooral ook omdat de meeste ploegen in de onderste regionen verloren.

ONT startte de partij met alleszins acceptabel voetbal. Er werd gezocht naar de combinatie, dat lukte niet altijd, maar de intentie was er om te voetballen. De eerste goede kans was ook voor ONT. Jasper Drenthe rukte vanaf de zijkant op richting BCV doel, maar Drente wist daarna doelman Hendrik van der Laan niet in de korte hoek te passeren. Hoewel ONT wel het betere van het spel, bleef het aanvallend toch wat machteloos. En dat gold ook voor BCV dat een beetje mat leek te spelen. ONT moest de thuisploeg aan de eerste kans helpen. Oebele Twijnstra schoot de bal bij het uitverdedigen tegen het lichaam van Peter Mank. De BCV speler kon daarna richting ONT doel opstomen waar Mank de bal aflegde op Martijn Rispens. De volkomen vrijstaande BCV spits kwam echter niet verder dan een rollertje dat ONT doelman Rory Bruinja zo kon oprapen. Even later had de vrijstaande Twijnstra pech met een kopbal uit een vrije trap van Henk Bruinsma. In plaats van het net raakte de bal een medespeler. Acht minuten voor rust bereikte Bruinsma met een fraaie pass Drenthe. De jonge aanvaller passeerde zijn verdediger maar wist daarna doelman Hendrik van der Laan opnieuw niet in de korte hoek te passeren. Uit de resterende corner was het toch raak voor ONT. Uit die corner kopte Danny Zijnstra de bal onberispelijk tegen de touwen. ONT ging de rust in met een 0-1 voorsprong en dat was niet onverdiend.

In de tweede helft was ONT vanaf de aftrap de greep op de wedstrijd kwijt. BCV had de matheid in de kleedkamer achtergelaten. Een ONT’er in balbezit kreeg geen tijd meer rustig op te bouwen. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. In de 52e minuut mocht de volkomen vrijstaande Cor de Jong de bal uit een corner intikken. Drie minuten later schoot Steffen Procee voorlangs het ONT doel en weer drie minuten later vergat Bauke Prins uit een corner te scoren. Een achterstand voor ONT kon niet uitblijven en in de 69 minuut was het zo ver. Procee draaide naar binnen en schoot de bal in de verre hoek achter Bruinja. BCV bleef aandringen, op zoek naar meer treffers en de definitieve beslissing. Maar dat voetbal een raar spelletje kan zijn bleek zaterdagmiddag in Burgum. Want een kwartier voor tijd kwam ONT vanuit het niets op gelijke hoogte met BCV. Gerrit-Jan Kooistra rukte op over de linkerflank, slingerde de bal voor het doel, waar invaller Thomas van der Lei de bal controleerde en met een onvervalst puntertje scoorde. Tien minuten later stond de partij helemaal op z’n kop. ONT kon een keer onder de druk van BCV uit komen. Stefan Roffel verdiende door te jagen op de man met een bal een ingooi. Uit de ingooi kwam de bal via JaapJan van Leeuwen bij invaller Jeroen van Wijk die uit de draai de bal richting BCV doel schoot. Via BCV of ONT ledematen belandde de bal uiteindelijk over de lijn. BCV probeerde in de laatste minuten van de wedstrijd nog wel de rug te rechten, kreeg nog een vrije trap op achttien meter van het doel, maar ONT sleepte de overwinning over het eindsignaal. Een gestolen overwinning, maar zijn dat niet de lekkerste?

Mooie punten voor ONT dat met de overwinning iets ruimte krijgt naar de elfde plaats, een nacompetitieplaats. Smet op de wedstrijd was de ernstige enkelblessure die ONT verdediger Danny Zijnstra opliep. Zijnstra moest met afgescheurde enkelbanden naar het ziekenhuis en lijkt voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Zaterdag speelt ONT thuis tegen VEV ’67, aanvang 14.30 uur.