0 - 0

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

10 maart 2012 14:30

Rotmensen, H

SURHUISTERVEEN - In een 2e klasse onwaardige partij voetbal besloten zowel ’t Fean ’58 als ONT niet te scoren. Dus werd de beginstand ook de eindstand en daar schoten beide teams voor de stand op de ranglijst helemaal niets mee op. ONT mocht de handjes nog dichtknijpen met het punt. Over de gehele wedstrijd bekeken had de thuisclub de beste kansen, overigens meestal aangereikt door ONT.

Binnen enkele minuten was al duidelijk dat de wedstrijd niet het niveau zou halen van de partij van vorige week tegen ONR. Toen werd er met passie gespeeld en ging het balletje rond. Van rond spelen van de bal was nu geen sprake. Waarschijnlijk mede door het wel erg hobbelige veld lukte het ONT niet om een succesvolle combinatie op de mat te leggen.

De eerste helft kan worden samengevat in twee kansen voor ’t Fean ’58. Na ruim een kwartier raakte Imani Mchimbwa door een kluts in balbezit. In vrije positie kwam Mchimbwa niet verder dan een schot in het zijnet. Een nog grotere kans kreeg Edbert Groen negen minuten voor rust. Na geklungel tussen Mario Dekker en Sjoerd Riemersma mocht Groen alleen op doelman Rory Bruinja af. Die werd omspeeld waarna Groen de bal voorlangs het lege ONT doel schoof.

De tweede helft boeide iets meer dan de eerste helft. Niet dat het spelpeil omhoog ging, maar de partij lag meer open en er kwamen kansen. Vier minuten na de tweede aftrap was er een levensgrote kans voor de thuisclub. Sjoerd Riemersma verslikte zich in de bal en Groen mocht alleen op Bruinja af. De ONT doelman bleef goed kijken en plukte de bal van de schoen van Groen. Drie minuten later moest Bruinja opnieuw aan de bak om een inzet van Harm Vrij uit de hoek te tikken. In de 67e minuut veerden de ONT supporters eindelijk even op bij een kopbal van Jasper Drenthe die boven op de lat belandde. Even later claimde ONT een strafschop toen Drenthe duidelijk onreglementair opzij werd gezet. Scheidsrechter Rotmensen uit Schoonebeek vond het niks. De aansluitende aanval van ’t Fean ’58 noopte Bruinja tot handelend optreden. Met een bloktackle belette de doelman de doorgebroken Groen de doorgang. Een kwartier voor tijd was er eindelijk een uitgespeelde kans voor ONT. Mario Dekker rondde een combinatie met Jasper Drenthe bijna doeltreffend af. ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer tikte de bal corner. Een slechte ONT corner leidde acht minuten voor tijd tot een counter van de thuisclub. Gosse-Jorrit Kooistra behoedde ONT voor een achterstand, hij werkte de bal corner. Drie minuten voor tijd leek ONT dan toch nog de volle buit mee naar Opeinde te nemen. Gerrit-Jan Kooistra slingerde de bal voor het doel waar Egbert Hulzinga alles goed leek te doen. De ONT aanvaller kwam mooi voor zijn man en er volgde een krachtige kopbal. Maar de bal ging net naast. Voor de bezoekers was het in blessuretijd nog billenknijpen. Ale Lanting mocht op de rand zestien een vrije trap nemen. De hard ingeschoten bal smoorde in de ONT muur.

Het bleef bij 0-0. Met die uitslag mocht ONT het meest blij zijn. In deze matige partij had ’t Fean ’58 de beste kansen. Het was opnieuw aan doelman Bruinja te danken dat de “nul” aan ONT zijde op het scorebord bleef. Opvallende rol was er ook nog voor de jonge Gosse-Jorrit Kooistra. De eerstejaars senior speelde de eerste helft op de links back positie en hij deed dat met verve.

Zowel ’t Fean ’58 als ONT schoten dus niets op met het gelijke spel. Sterker nog, door winstpartijen van Minnertsga en Berlikum wordt het onderaan de ranglijst alleen maar spannender. ONT zal de komende weken stappen moeten maken om uit de buurt van de elfde plaats (nacompetitie) te geraken. Volgende week kan daar een eerste aanzet toe zijn als er thuis wordt gespeeld tegen SDS, de nummer 12 op de ranglijst. Aanvang 14.30 uur.