ONR 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

3 maart 2012 14:30

Lania, G.J.

OPEINDE - In een spectaculaire wedstrijd die 90 minuten lang boeide kwamen ONT en ONR een 0-0 einduitslag overeen. Waar de bezoekers de eerste helft beter waren, was ONT dat de tweede helft. Het leidde niet tot goals. Het ontbrak ONT echter aan een koele afmaker en bovendien werd ONT in de slotfase een strafschop onthouden.

In de heenwedstrijd (6-3 voor ONR) werd ONT in de beginfase compleet overlopen. Dat dreigde nu weer. Al in de eerste minuut moest Oebele Twijnstra, ten koste van een vroege gele kaart, aan de noodrem trekken om ONR topscoorder Hans van Tamelen van scoren af te houden. Het was de inleiding van een kwartier waarin ONT niets in de melk had te brokkelen. De gasten waren bijzonder snel in de omschakeling, vanaf eigen helft was de bal met twee passes in de buurt van de ONT zestien. Tot uitgespeelde kansen leidde het niet, maar het gevaar droop van de ONR aanvallen af. Verrassend was het dat ONT eigenlijk de eerste mogelijkheid tot scoren kreeg. Thomas van der Lei zocht vanaf de punt zestien de verre hoek, ONR doelman Klaas Kleiker kon nog net met de vingertoppen de bal corner tikken. ONR bleef aan de ONT poort rammelen maar op de een of andere wijze bleef ONT overeind. Doelman Rory Bruinja redde op een inzet van Mats Wolthuis en verder drukte ONR wel maar waren er geen uitgespeelde kansen.

Langzamerhand kreeg ONT wel meer grip op de partij en ONT kreeg zelfs kansjes.Stefan Roffel schoot voorlangs, Sjoerd Riemersma kopte over uit een corner en Jeroen van Wijk moest door Kleiker met een gele kaart overtreding worden gestuit. Daar tegenover bleef ONR razend gevaarlijk in de omschakeling. Daar ontstonden ook kansjes uit waaronder één voor Van Tamelen, zijn schot was te zacht om Bruinja in de problemen te brengen. Zo werd het voor de toeschouwers in ieder geval geen vervelende partij om naar te kijken.

Was de eerste helft al boeiend, de tweede helft werd er één van “op het puntje van de stoel zitten”. Beide teams gingen vol voor de winst. ONT gooide alle schroom van zich af en trok ten strijde. Al na drie minuten was er een kans na een voorzet van Egbert Hulzinga. De inzetten van Van der Lei en Van Wijk werden gekraakt. ONR stelde daar een vrijgespeelde Van Tamelen tegenover die door Bruinja werd gestuit. In de tegenaanval had ONT moeten scoren. Van Wijk ontdeed zich van twee tegenstanders, kwam oog in oog met Kleiker maar schoot de bal in het zijnet. Tim van der Meulen schoot voorlangs het ONT doel en Van Wijk lepelde de bal over. Bruinja hield daarna Martijn Alssema van scoren af en Van Wijk zag een kopbal uit een corner van Van der Lei van de lijn gehaald. En dat alles binnen tien minuten speeltijd. En nog was de koek niet op. Van Wijk kreeg twee kansjes maar het zat de ONT aanvaller niet mee. Van der Meulen volleerde de bal weer voorlangs en een inzet van ONT invaller Otto Kooi was te zacht. En uit een corner kopte de vrijstaande Harm-Jan Poel de bal over het ONT doel. De kansen waren niet meer op één hand te tellen. In de eindfase was ONR uit twee corners nog erg gevaarlijk. Met kunst en vliegwerk hielden Bruinja c.s. het ONT doel schoon.

De tweede helft werd in een moordend tempo gespeeld. Scheidsrechter Lania uit Pieterzijl erkende na afloop dat hij de laatste tien minuten moeite had het spel van dichtbij te volgen en dat “kostte” ONT minimaal één strafschop. De overtreding op Thomas van de Lei was misschien te licht voor een penalty, het onderuithalen van Otto Kooi in de laatste minuut was er zéker één. Lania zag het vanuit zijn positie niet of anders.

Een 0-0 wedstrijd hoeft niet saai te zijn bewezen ONT en ONR. ONT herstelde zich knap van het blamerende spel vorige week tegen SC Berlikum. Met de 0-0 konden de trainers ook wel leven, hoewel wat aantal kansen betreft ONT een licht voordeel had.

Volgende week speelt ONT uit tegen ’t Fean ’58, aanvang wedstrijd 14.30 uur.