Grijpskerk 1

Mario Dekker (penalty)
25'

18 februari 2012 14:30

OPEINDE - Afgelopen maandag won ONT met 2-1 van 1e klasser Blauw Wit ’34. Gisteren werd er geoefend tegen Grijpskerk, eveneens 1e klasser. De uitslag was het spiegelbeeld van de wedstrijd tegen Blauw Wit ’34; 1-2. En daarmee deed ONT zichzelf tekort, ook van Grijpskerk had moeten worden gewonnen.

Na een wat afwachtende start pakt ONT de wedstrijd vrij snel op en dat resulteerde ook in kansen. Thomas van der Lei kreeg er twee, beide keren op aangeven van Egbert Hulzinga. Maar Van der Lei kwam niet tot scoren. ONT had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Twintig minuten voor rust troefde Hulzinga zijn tegenstander af die daarop een overtreding maakte wat een penalty betekende. Vanaf elf meter schoot Mario Dekker de bal feilloos binnen. Ondanks dat ONT het betere van het spel had, werd er niet met een voorsprong gerust. Vier minuten voor het bakkie thee kwam Grijpskerk op gelijke hoogte. Dekker besloot tot achteruit spelen waar een aanvallende bal ook mogelijk was geweest. Nu belandde de bal uiteindelijk bij ONT doelman Rory Bruinja en die verslikte zich in een Grijpskerker wat de gelijkmaker betekende.

Na rust verzetten de bezoekers de bakens. Grijpskerk trainer Luitzen Nijboer verordende zijn ploeg vooruit te spelen in plaats van het behoudende spel in de eerste helft. En daar had ONT het moeilijk mee, ook omdat een gewijzigde achterhoede moeite had structuur te vinden. Toch was het een counter waar de gelijkmaker uit had moeten ontstaan. Maar Bruinja redde subliem op een inzet van Grijpskerk topscoorder Jeen Wobbes. Wobbes miste daarna nog eens voor open doel en pas daarna kon ONT wat terug doen. Nu waren er twee kansen voor Egbert Hulzinga. Eerst zou een inzet met binnenkantje voet uit een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra voldoende voor een doelpunt zijn geweest. Maar Hulzinga raakte de bal verkeerd. Even later verzuimde Hulzinga foutief uitverdedigen van Grijpskerk af te straffen. Waar een beheerst balletje over de doelman succesvol was geweest verdween nu een ongecontroleerde inzet over het doel. Tien minuten voor tijd besliste Grijpskerk de wedstrijd. Balverlies op het middenveld en een volkomen openstaande ONT verdediging gaf Wobbes de gelegenheid 1-2 aan te tekenen. En dat werd ook de eindstand.

ONT speelt a.s. zaterdag voor de competitie uit tegen SC Berlikum. Aanvang 14.30 uur.