Mario Dekker (schot)
41'

13 februari 2012 20:30

Oefenwinst ONT tegen Blauw Wit’34; 2-1

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen 1e klasser Blauw Wit ’34. Een snel opgelopen achterstand werd nog vóór rust omgebogen in een 2-1 voorsprong. Na rust kreeg de thuisploeg legio kansen op meer goals, maar geen van die kansen werd benut.

Al na drie minuten spelen keek ONT tegen een achterstand. Een geheel vrijstaande Blauw Witter mocht aanleggen en scoren. ONT bleef daarna een tijdje achter de feiten aanlopen vooral ook omdat het middenveld er niet in slaagde controle over het spel te krijgen. De gasten probeerden met enkele schoten op doel gevaar te stichtten, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Na twintig minuten spelen kreeg ONT wat meer grip op de partij. En vijf minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Egbert Hulzinga vuurde uit een vrije trap op de paal, de bal werd weer voor doel gebracht waar Jasper Drenthe klaar stond om met een balletje achter het standbeen langs te scoren. Vier minuten voor rust kwam ONT op voorsprong door een doelpunt van Mario Dekker. Dekker stond op de juiste plek om de bal uit een corner van Hulzinga in het doel te schieten.

In de tweede helft liet ONT een prima partij voetbal zien. Een gedreven ONT liet Blauw Wit ’34 niet meer aan voetballen toe komen. En de thuisploeg combineerde die gedrevenheid met bij vlagen prima voetbal. Het enige dat ontbrak was het uitbreiden van de score, terwijl de kansen daarop ruim aanwezig waren. Er werd niet meer gescoord, het bleef bij 2-1.

Mocht de competitie zaterdag door gaan, dan neemt ONT het in een uitwedstrijd op tegen Balk. Aanvang 14.30 uur.