Mario Dekker (penalty)

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

28 april 2012 14:30

Mulder, C.

BALK - Tot de 92e minuut dacht ONT een puntje aan het duel tegen koploper Balk over te houden. Maar toen kwam het geluk van de koploper om de hoek kijken. Balk scoorde alsnog de winnende treffer. Ondanks de nederlaag overheerste bij ONT blijdschap. Door de andere uitslagen bleek ONT “veilig” en speelt het volgend seizoen weer in de tweede klasse.

Net als vorige week miste ONT maar liefst acht spelers uit de A selectie. Coach Jan Mulder moest door schorsingen en andere oorzaken zelfs een compleet nieuwe achterhoede uit de hoge hoed toveren. Maar dat lukte prima. Het kwartet Gosse-Jorrit Kooistra, JaapJan van Leeuwen, Stefan Roffel en Freddy Jelsma (uit de ONT B selectie) verdienden een pluim. Zo speelde Van Leeuwen Balk’s topscoorder (31 doelpunten) Johannes Altena uit de wedstrijd. Ook letterlijk, want Altena raakte uiteindelijk zo over de kook dat hij met twee keer geel voortijdig naar de kant mocht.

ONT verwachtte vanaf de aftrap een stormachtig Balk. Maar dat viel mee, het enige dat stormde was de schuin over het veld staande wind. De eerste kans was zelfs voor ONT. Egbert Hulzinga probeerde Balk doelman Erwin Lootsma in de korte hoek te verschalken, maar Lootsma reageerde attent. Aan de andere kant vergat Pieter Wijnia in kansrijke positie de bal voor te geven en kopte Altena de bal via een ONT’er over het doel. De 1-0 voorsprong voor Balk na 21 minuten viel volkomen onverwacht. Pistis Nzoko vond vanaf twintig meter een gaatje voor een schot en via de binnenkant van de paal ging de bal over de lijn. Aanvallend bleef het daar bij wat de thuisploeg betreft. Voor ONT waren er zeker kansen op de gelijkmaker. De beste kans daarop was er in de laatste minuut. Door een verdedigingsfout kreeg Otto Kooi de bal op een presenteerblaadje. Alleen voor doelman Lootsma vergat Kooi echter te scoren.

De verdiende gelijkmaker voor ONT kwam er snel in de tweede helft. In de 47e minuut legde scheidrechter Mulder uit Uithuizen de bal op de stip. Balk doelman Lootsma zou Kooi aan het shirt hebben vastgehouden. Vanaf elf meter scoorde Mario Dekker (zie foto) onberispelijk. Gaandeweg de tweede helft nam Balk wel steeds meer het heft in handen. De ONT verdediging kreeg het druk maar échte kansen stond ONT niet toe aan de thuisploeg. ONT probeerde wel te blijven voetballen en op de helft van Balk te geraken. Dat gebeurde ook wel maar kansen ontstonden er niet. Na de 90 minuten dacht ONT een verdiend puntje aan het duel over te houden. Maar dat liep dus anders. In de 92e minuut belandde een schot van een Balk’er op de paal.  De bal bleef liggen in het vijf meter gebied waarna Balk en ONT spelers zich als hongerige wolven op de bal stortten. In de kluwen van spelers lukte het uiteindelijk René Geertsma de bal over de lijn te drukken. Dolle vreugde bij de blauw-witten en grote teleurstelling bij ONT.

Die teleurstelling was na afloop snel verdwenen toen bekend werd dat door de andere uitslagen ONT “veilig” was en dus ook volgend seizoen in de tweede klasse speelt.

Volgende week speelt ONT thuis tegen Heerenveense Boys. De concurrent van Balk verloor zaterdag opnieuw. Na de misstap vorige week tegen Be Quick Dokkum werd nu van Broekster Boys verloren. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.