49'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

31 maart 2012 14:30

Stein, R.

OPEINDE - Na acht minuten speeltijd was de wedstrijd ONT - VEV ’67 eigenlijk al geen wedstrijd meer. Er stond toen een 0-2 stand op het scorebord. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 1-4. Voor ONT een kansloze nederlaag tegen een tegenstander de bij vlagen oogstrelend voetbal op de mat legde.

“Er op kletsen en niet laten voetballen” was het credo dat ONT trainer Jan Mulder zijn team had meegegeven. Maar daar kwam niets van terecht. VEV ’67 bleek vanaf minuut één een geoliede machine. Al na drie minuten had het 0-1 kunnen zijn. Age-Wim van der Zee stuitte op ONT doelman Rory Bruinja en een minuut later was Bruinja Van der Zee opnieuw de baas. Maar het was uitstel van executie want in de 5e minuut stond de 0-1 toch op het scorebord. Van der Zee pikte een verre bal op, controleerde prima en tegen het schot in de bovenhoek was Bruinja machteloos. Drie minuten later was het al 0-2. ONT mocht een vrije trap nemen, dat leidde tot balverlies en een counter van VEV ’67. Kees Pranger werd het scorende eindstation. ONT poogde daarna wel er nog een wedstrijd van te maken. Onderdeel daarvan was ook een dubbele, tactische, wissel na 25 minuten. Nico de Jong en Otto Kooi kwamen in het veld voor Mario Dekker en JaapJan van Leeuwen. Oebele Twijnstra schoof door naar het middenveld om daar het betere stoor- en sleurwerk te vertonen. ONT ging puur op opportunisme spelen, tot kansen op de aansluittreffer leidde het niet. Eigenlijk wachtten de bezoekers op een kansje om de partij te beslissen. En dat gebeurde zes minuten voor rust. Gerhard van den Berg werd de diepte ingestuurd, De ONT verdediging week uiteen waardoor Van den Berg vrije doortocht kreeg en de 0-3 aantekende.

Het moet ONT worden nagegeven, er werd na rust, ondanks de grote achterstand, niet bij de pakken neergezeten. De aanval werd gezocht en er leek een snel doelpunt te vallen. Twijnstra kwam met een voorzet en Kooi dacht de bal bij de eerste paal in te tikken. Een VEV ’67 verdediger redde ten koste van een corner die ONT verder niks opleverde. Vlak daarna moest Sjoerd Riemersma een inzet van Van der Zee van de doellijn glijden. Na vier minuten speeltijd in de tweede helft was het toch raak voor ONT. Henk Bruinsma bracht uit een vrije trap de bal voor het doel waar Twijnstra het doelman Bert-Jan Vos zo moeilijk maakte dat de ONT aanvoerder de bal uiteindelijk over de lijn kon duwen. Het ONT doelpunt verontrustte de Leekster niet zichtbaar en in de 62e minuut was het voor ONT over en uit. Alexander Groos maakte de 1-4. ONT bleef ook daarna wel strijden voor een beter resultaat. Jasper Drenthe had daar voor kunnen zorgen. Uit een fraai aangesneden voorzet van Egbert Hulzinga kopte Drenthe de bal in vrije positie naast.

Het bleef uiteindelijk bij 1-4. Een ruime nederlaag tegen een VEV ’67 dat voor ONT gewoon een maatje te groot was. Toch kan ONT op basis van het spel en de inzet in de tweede helft vertrouwen putten voor de komende wedstrijden.

Zaterdag speelt ONT opnieuw thuis. Dan is Broekster Boys de tegenstander. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.