Slechte wedstrijd eindigt voor ONT in 2-2

79'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

25 februari 2012 14:30

Jansma, J

BERLIKUM - De tweede wedstrijd na de winterstop leverde ONT één punt op. In een slechte wedstrijd werd het tegen SC Berlikum 2-2. Winst had wat meer afstand naar de onderste regionen betekend. Die winst had er ook wel in kunnen zitten, maar dan had ONT zorgvuldiger moeten spelen.

Beide teams begonnen gehavend aan de wedstrijd. Wintersport en blessures zorgden er voor dat de trainers niet hun gewenste basiself de hobbelige wei in konden sturen. ONT trainer Jan Mulder kon geen beroep doen op Marten Zantema, Jasper Drenthe en Danny Zijnstra. Het betekende het debuut in de hoofdmacht voor Gosse-Jorrit Kooistra. De jongere broer van vaste waarde Gerrit-Jan Kooistra mocht het als rechter verdediger proberen.

Het publiek kreeg een eerste helft te zien die men snel zal willen vergeten. Het was hotseknotsvoetbal waarbij het een prestatie leek om de bal meer dan drie keer bij het zelfde kleur shirt te houden.

De thuisploeg startte afwachtend en liet ONT het spel maken met als resultaat dat het meeste balbezit voor de gasten was. Maar het spel was te onrustig om tot uitgespeelde kansen te komen. Hoewel, Stefan Roffel, hij speelde een goeie partij, had na elf minuten voor eigen succes moeten gaan in plaats van af te leggen. In de twintigste minuut had Thomas van der Lei twee kansjes maar ook nu bleef het net van SC Berlikum onberoerd.

De eerste keer dat SC Berlikum ook maar in de buurt kwam van het ONT doel was het direct raak. Een corner in de 24e minuut belandde de bal bij de volkomen vrijstaande Jacob Dirk Tuinenga. SC Berlikum’s aanvoerder mocht de bal ook nog controleren om daarna doeltreffend uit te halen. Tien minuten later verscheen de thuisclub voor de tweede maal in de buurt van het ONT doel. Maar Mark Roersma kon niet veel meer dan een rollertje produceren dat een prooi werd voor ONT doelman Rory Bruinja.

ONT kreeg na acht minuten spelen in de tweede helft een goede kans op de gelijkmaker. Invaller Otto Kooi legde de bal af op Van der Lei, maar ook nu kon de ONT aanvaller het net niet vinden. Vier minuten later was de thuisclub gevaarlijk via Feike Vrieswijk maar Bruinja was op zijn post. ONT was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en die was er bijna uit een doelpoging van JaapJan van Leeuwen na een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra. Uit de aansluitende corner kwam het ONT doelpunt er in de 62e minuut toch. De corner van Van der Lei was SC Berlikum doelman Bert Schouten te machtig. De bal verdween via de vuist van de keeper in het doel. Lang stond de 1-1 stand niet op het scorebord. Nadat Robbert de Zeeuw eerst een schot gepakt zag worden door Bruinja scoorde De Zeeuw in de 69e minuut alsnog. Volkomen vrij gelaten door de ONT verdediging schoot de SC Berlikum speler de thuisclub naar een 2-1 voorsprong. Tien minuten later was de stand weer gelijk. Hielke Knippels leverde een prima voorzet af, Roffel verlengde de bal op Hulzinga en die stuurde de bal met een fraaie curve in de verre hoek. Doelman Schouten voorkwam vier minuten voor tijd dat ONT de volle buit mee naar Opeinde nam. Van der Lei legde de bal terug op Oebele Twijnstra. Diens inzet werd door de SC Berlikum doelman onder de lat weggetikt.

Het bleef bij 2-2 en daar schoot ONT niks mee op. Met een driepunter had ONT graag afstand genomen van de onderste regionen. Omdat vier van de vijf overige wedstrijden in een gelijk spel eindigden, alleen SC Veenwouden won, had het verlies van twee punten voor ONT niet veel gevolgen.

Beide trainers zaten na afloop overigens hoofdschuddend in de bestuurskamer. Zoveel onvermogen bij beide teams werd als zeldzaam beschouwd. Het zal aan gebrek aan spelritme hebben gelegen en het kan alleen maar beter was het credo. Volgende week speelt ONT thuis tegen ONR, aanvang 14.30 uur.