ONB 1

24 januari 2012

Jo Hoekstrra

ONT en ONB remiseren op 3-3

OPEINDE - ONT oefende gisteravond tegen ONB. Na een slappe eerste helft en een 0-2 ruststand liet ONT in de tweede helft zien wél haar op de tanden te hebben. Het leidde tot een 3-3 eindstand.

ONT gaf de eerste helft beslist niet thuis en daar profiteerde ONB prima van. Onder de bezielende leiding van veldkapitein Simon Brilstra zetten de blauwhemden ONT constant onder druk en daar wist de thuisploeg geen raad mee. Dat leek al na negen minuten tot een achterstand voor ONT te leidden. ONB spits Klaas Johan Knevelman mocht alleen af op ONT doelman Rory Bruinja, maar Bruinja redde. ONB bleef het betere van het spel houden en dat leverde na een half uur de 0-1 op. Knevelman ontving de bal in de zestien uit een vrije trap. Op zijn Knevelman’s werd de “kont er in gezet” en uit de draai in de verre hoek gescoord. Hoeveel goals zou de spits op deze manier al hebben gemaakt! De ONB spits schoot daarna ook nog een keer op de paal. De 0-2 kwam voort uit een foutje van Bruinja. De ONT doelman leverde de bal zomaar in bij een ONB’er en die scoorde. In de gehele eerste helft kon ONT er geen fatsoenlijke aanval tegenover zetten. De ONT aanvallers moeten zich op eiland hebben gewaand. Er was geen enkele aanvoer.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Vanaf de aftrap liet ONT zien zich niet nog een keer 45 minuten lang de kaas van het brood te laten eten. Er zat meer pit in de duels en al snel na rust, in de 48e minuut, scoorde ONT de aansluitingstreffer. De voorzet van Thomas van der Lei was op maat waarna de hoog opspringende Danny Zijnstra de bal tegen de touwen kopte. Tien minuten later kam ONT op gelijke hoogte. Jeroen van Wijk flipperkastte langs een aantal ONB verdedigers en besloot tenslotte op twintig meter van de goal maar te schieten. Via de handen van de ONB doelman verdween de bal in het doel. ONT bleef op basis van inzet in de tweede helft het betere van het spel houden maar moest toch toezien dat ONB weer op voorsprong kwam. In de 66e minuut betekende een misverstandje in de ONT verdediging 2-3. Vijf minuten later werd de 3-3 eindstand bereikt. Van Wijk gaf een mooi steekpassje op Gerrit-Jan Kooistra. Die bereikte Van der Lei waarna Van der Lei met links de bal fraai in de verre hoek boogde.

Zaterdag begint voor ONT de competitie weer. Er wordt dan in Opeinde tegen VVI gespeeld. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.