Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

28 januari 2012 14:30

Smit, F.A.

ONT niet opgewassen tegen slim VVI

OPEINDE - De herstart van de competitie leverde voor ONT een teleurstellend resultaat op. Tegen een kien spelend VVI werd met 1-3 verloren. De nederlaag kreeg vorm in acht desastreuze minuten in de eerste helft. Tussen de 14e en 22e minuut scoorde VVI drie keer.

Voor ONT was het de eerste competitiewedstrijd onder interim-trainer Jan Mulder. Mulder zag zijn team aardig openen. De eerste tien minuten combineerde ONT prima. En bijna raakte ONT in die fase op voorsprong. In de 8e minuut maakte Jeroen van Wijk het VVI doelman Ruben Doorn zo lastig dat die de bal inleverde bij Thomas van der Lei. De ONT aanvaller benutte het buitenkansje niet, de bal verdween naast het verlaten VVI doel. Eigenlijk uit het niets kwamen de bezoekers op 0-1. Johannes Kuperus vuurde op doel en via een ONT voet kreeg de bal net genoeg curve mee om over ONT doelman Rory Bruinja in het doel te belandden. ONT vond na die goal een afwachtende tegenstander tegenover zich. Hoe gevaarlijk VVI in de omschakeling was bleek in de 18e minuut. ONT leed balverlies op het middenveld en met twee passes belandde de bal bij Kuperus die 0-2 aantekende. Vier minuten later was de partij beslist. Sjoerd Riemersma voorkwam een doorbrak van een VVI speler maar uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Ronald de Jong. ONT trainer Jan Mulder probeerde daarna de bakens te verzetten door te wisselen, JaapJan van Leeuwen voor Sjoerd Riemersma, en achterin één op één te gaan spelen. In het resterende deel van de eerste helft had dat niet veel effect, ONT kon het VVI niet moeilijk maken.

De tweede helft gaf een logisch beeld. VVI plooide terug en ONT drong aan. Een kolfje naar de hand van VVI dat graag countert. En dus moest Oebele Twijnstra ingrijpen om Kuperus van scoren af te houden, redde ONT doelman Rory Bruinja op een inzet van Johannes Lindeboom en deed Bruinja dat nogmaals op een inzet van Hans Neuenschwander. En twintig minuten voor tijd vergat Johannes Lindeboom VVI’s vierde aan te tekenen. In vrije positie schoot Lindeboom over het ONT doel. ONT stelde daar veel “sturm und drang” tegenover. Mulder ging met vier aanvallers spelen en uiteindelijk zorgde invaller Otto Kooi in de 80e minuut voor de eretreffer. Hielke Knippels lanceerde Gerrit-Jan Kooistra en de voorzet die volgde werd ingekopt door Kooi. De bezoekers verzuimden daarna ruim afstand te nemen van ONT. Zo redde Knippels nog op de lijn en schoot Hendrik Zijlstra op twee meter van het doel over.

Zaterdag neemt ONT het in Berlikum op tegen SC Berlikum.