31'
51'

21 januari 2012 14:30

Oefenwedstrijd levert ONT 0-4 winst op

BEETSTERZWAAG - ONT oefende afgelopen zaterdag tegen het twee klassen lager spelende De Sweach. Na een 0-1 ruststand werd het klasseverschil pas in de tweede helft duidelijk gemaakt. Er volgden nog drie doelpunten wat de 0-4 eindstand opleverde.

Voor ONT begint de competitie volgende week weer. Ter voorbereiding werd er in Beetsterzwaag, op kunstgras, geoefend tegen 4e klasser De Sweach. De gastheren lieten met name in de eerste helft zien zich niet de kaas van het brood tewillen  laten eten. De duels waren pittig en het ONT tempo was te laag om die duels uit de weg te gaan. Dus werd het moeilijk voetballen met slechts hier en daar een kansje voor ONT. Zo kopte Mario Dekker op de lat en schoot Thomas van der Lei voorlangs. Na twintig minuten was het dan toch raak. Egbert Hulzinga werd op links vrijgespeeld waarna Hulzinga de bal met precieze in de lange hoek plaatste.

ONT vergrootte de voorsprong in de 51e minuut naar 0-2. Jeroen van Wijk kopte de bal uit een voorzet van Danny Zijnstra terug op Jasper Drenthe waarna de ONT spits scoorde. Gaandeweg de tweede helft ging De Sweach steeds meer achter de feiten aan lopen. ONT liet de bal meer rond gaan en kon ook het geduld opbrengen een opening te vinden. Dat geduldig rondspelen van de bal leverde na een half uur de 0-3 op. Mario Dekker vond uiteindelijk het hoofd van Drenthe en die kopte bekeken binnen. Nog in dezelfde minuut profiteerde Egbert Hulzinga van slecht uitverdedigen van de thuisploeg en werd het 0-4. En daar bleef het bij.

Dinsdag a.s. oefent ONT in Opeinde tegen zondag tweede klasser ONB. Aanvang 20.00 uur.