... (e.d.)
92'

14 januari 2012 17:00

ONT oefent naar 2-2 tegen Lycurgus

OPEINDE - Als voorbereiding op de tweede helft van de competitie oefende ONT zaterdag tegen tweede klasser Lycurgus uit Groningen. Na een 1-0 voorsprong en een 1-2 achterstand werd het in de slotseconden toch nog 2-2.

Na een weekje training onder leiding van interim-trainer Jan Mulder stond afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd tegen Lycurgus op het programma. De eerste helft kende niet heel veel hoogtepunten. ONT doelman Rory Bruinja, weer hersteld van zijn handblessure, moest wel al na vier minuten redding brengen. ONT deed pas in de eindfase van de eerste 45 minuten van zich spreken. Maar Jasper Drenthe was niet doeltreffend na een passje van Jeroen van Wijk en een streep van een vrije trap van Marten Zantema werd via een schouder niet meer dan een corner.

De tweede helft gaf aan beide kanten meer kansen. De beste kansen waren er voor de bezoekers, maar Rein Ybema, hij verdedigde de tweede helft het ONT doel en ook terug van een handblessure, hield zijn doel schoon met een paar prima reddingen. Doelpunten vielen er pas in het laatste kwartier. ONT opende de score dertien minuten voor tijd. Otto Kooi gaf uit een steekpass van Mario Dekker een voorzet op maat op Henk Bruinsma en dat betekende 1-0. Maar tien minuten later keek ONT tegen een 1-2 achterstand aan. Een prima Lycurgus aanval betekende 1-1 en een counter leidde tot de 1-2. Dat het nog 2-2 werd dankte ONT aan een eigen doelpunt van de Groningers. Al in blessuretijd liet Kooi een voorzet los die een Lycurgus verdediger in eigen doel werkte.

Voor ONT begint de competitie weer op 28 januari met een thuiswedstrijd tegen VVI.