Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

10 december 2011 14:30

Kraak, J.H.

Moeizaam gelijkspel ONT tegen Minnertsga

OPEINDE - Minnertsga is voor ONT een “angstgegner.” Van de laatste tien duels won ONT er maar twee en dat aantal werd zaterdag niet verhoogd. De matige wedstrijd eindige in 2-2 en daar hadden beide partijen uiteindelijk vrede mee.

Bij ONT zitten beide A selectie keepers met gebroken middenhandsbeentjes aan de kant en daarom verdedigde derde doelman Gerrit Jagersma zaterdag het ONT doel.

Wedstrijden tussen ONT en Minnertsga zijn nooit voorbeelden van verfijnde staaltjes voetbal. Beide teams schuwen de strijd niet, al moet gezegd dat Minnertsga dit keer meer probeerde te voetballen dan de thuisploeg. Uiteindelijk werd het een niet al te beste wedstrijd die desondanks, met name in de tweede helft, het publiek wel boeide.

In de eerste helft was er voor de toeschouwers nauwelijks iets te genieten. Aan beide kanten nogal veel balverlies een geen ideeën om tot acceptabele aanvallen te komen. ONT hanteerde daarbij veelvuldig de “lange bal”, maar dat was niet succesvol. De gasten deden overigens nog hun best om wel tot acceptabel voetbal te komen. De 0-1 in de 22e minuut was dan ook niet onverdiend. De manier waarop het doelpunt tot stand kwam mag ONT zich aanrekenen. Oebele Twijnstra en Danny Zijnstra waren het er niet over eens wie de bal een peer zou geven en daar profiteerde Henk Jan van Dalfsen van. De Minnertsga speler scoorde in de lange hoek. Na de tegentreffer bleef de ploeg van trainer Ton Hartman het betere van het spel houden. Maar een tweede tegendoelpunt bleef ONT bespaard. Want Geert Andringa bereikte in kansrijke positie geen medespeler, een kopbal van Arjan Andringa tikte Jagersma over de lat en Mario Dekker redde nog een keer op de doellijn.

De tweede helft gaf een ander ONT te zien. Nu wel strijdlustig en bij vlagen ook nog met aardig voetbal. Niet voor de eerste keer dat ONT na rust een heel ander gezicht laat zien. Misschien een idee om het bakkie thee vóór de wedstrijd te doen? Hoe dan ook, ONT startte met veel druk en dat leidde in de 56e minuut tot de gelijkmaker. JaapJan van Leeuwen gaf een cross pass op Marten Zantema. De voorzet ineens van Zantema werd binnengetikt door Zijnstra. Een prima goal. Heel lang kon ONT niet genieten van de gelijkmaker. Nadat ONT doelman Jagersma in een één tegen één situatie Jilke Terpstra van scoren afhield, moest de ONT doelman vijf minuten na de ONT gelijkmaker toch capituleren. Uit een vrije trap van Geert Andringa belandde de bal voor de voeten van Simen Zeldenrust en die vond via de vingertoppen van Jagersma het ONT doel. Weer vijf minuten later werd een doelpunt en dus de gelijkmaker, van ONT ten onrechte afgekeurd door scheidsrechter Kraak uit Oudega (W). Een terugspeelbal werd opgepikt door Otto Kooi, zijn inzet strandde op doelman Jorn Helder waarna de meegelopen Egbert Hulzinga scoorde. In de ogen van assistent scheidsrechter Gerrit Jan Visser stond Hulzinga buitenspel en dat werd na een lange discussie overgenomen door Kraak.

ONT leek op een verlies af te stevenen totdat tien minuten voor tijd Andringa de bal terugspeelde op zijn doelman en die de bal opraapte. ONT kreeg een vrije trap op 8 meter voor het Minnertsga doel. Niet vaak zijn dit soort vrije trappen succesvol. Meestal absorbeert de muur van verdedigers de bal. Maar nu ging het anders. In eerste instantie liepen de Minnertsga spelers te vroeg uit. En terwijl de Minnertsga spelers hun positie weer zochten roste Maren Zantema, na een klein tikkie breed door Dekker, de bal in de goal. Beide partijen hadden daarna nog kansen op een doelpunt maar het bleef bij 2-2.

Voor ONT is het nu winterstop. De competitie wordt hervat op 28 januari 2012 met ONT – VVI.