Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

26 november 2011 14:30

Bij, H. v.d.

ONT geeft winst in slotminuut uit handen

OPEINDE - ONT speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen BCV uit Burgum. Dat was wat veldverhoudingen betreft acceptabel, maar de late tegengoal van BCV zorgde bij ONT toch wel voor zure gezichten.

ONT - BCV is een derby en dat was ook te merken aan de publieke belangstelling. Zo’n 250 toeschouwers omzoomden het kunstgrasveld van ONT. Helaas voor die toeschouwers maakten ONT en BCV er niet een spectaculaire wedstrijd van. Kwalitatief bleven beide teams ver onder de maat, dat vond ook ONT trainer Germ de Graaf: “Laat ik me eerst maar tot mijn eigen ploeg bepalen, het was slecht voetbal met veel foute passes. En ja, dat gold voor beide partijen en dan krijg je dus een slechte wedstrijd.” Scheidsrechter Van der Bij uit Garijp hielp overigens ook niet mee er een wedstrijd van te maken. De leidsman floot zeker niet slecht, maar vanaf minuut één hield Van der Bij het erg kort. Bijna elk lichamelijk contact werd afgefloten en ook daardoor kwam er nooit vaart in de partij.

De eerste helft kan eigenlijk in één regel worden afgedaan: beide teams speelden gehaast, leden veel balverlies, ONT iets meer aan de bal, maar geen echte kansen. Te noteren waren een schot van Jeroen van Wijk over en een kansrijke doelpoging van Stefan Roffel die een schot uit een teruggelegde bal van Hielke Knippels geblokt zag worden. In de slotminuut wist ONT een vijf tegen drie situatie niet uit te buiten en zo werd er met 0-0 gerust.

ONT kwam in de tweede helft al na een minuut op voorsprong. De ingooi van Danny Zijnstra werd verlengd door Mario Dekker waarna Van Wijk scoorde. Vaak zorgt een doelpunt voor het ontbranden van een wedstrijd, maar bij deze uitgave van ONT - BCV gebeurde dat niet. Het spelpeil bleef matig en BCV was niet bij machte druk op het ONT doel uit te oefenen om de gelijkmaker te maken. ONT was vijf minuten voor tijd kansrijk met een kopbal van Jasper Drenthe na een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra. De bal belandde in de handen van doelman Hendrik van der Laan. In de laatste minuut van de partij kwamen de bezoekers toch nog langzij. Na een matige uittrap van ONT doelman Rory Bruinja stond het ONT middenveld de verdediging niet goed en daar profiteerde uiteindelijk Robert Stelpstra van. En nóg had ONT de volle drie punten in eigen huis kunnen houden. Al in blessuretijd bezorgde Drenthe de bal bij de vrijstaande Mario Dekker, maar de anders zo trefzekere middenvelder had te veel tijd nodig om doelman Van der Laan te verschalken. Dekker over die kans: “De keeper van BCV verkleinde zijn goal goed, maar ik wachtte misschien ook net iets te lang om die kans af te maken.”

Het bleef bij 1-1 en daarmee maakte ONT niet de stap die het wilde maken richting het midden van de middenmoot. Wel is er wat afstand naar de onderste regionen, maar erg ruim is het nog niet. Mario Dekker vond het gelijkspel een domper: “Vooraf kun je misschien leven met een gelijkspel tegen BCV, maar nu voelt het als een nederlaag. Als je in het begin van de tweede helft op voorsprong komt, de tegenstander bijna geen kansen creëert, maar in de 90e minuut de gelijkmaker maakt, dan is dat erg zuur. Maar we zijn blij dat er wat afstand is naar de onderste regionen. En we zijn toch een ploeg die moeilijk is te verslaan, alleen nu nog wat meer voetbal er in krijgen.” Trainer De Graaf tot slot: “Tja, we hadden inderdaad zomaar in blessuretijd kunnen winnen. We werkten opnieuw hard voor een goed resultaat, maar we kunnen een wedstrijd nog niet controleren. Verdedigend staat het aardig, er werd vandaag geen kans weggeven. Zaterdag maar eens kijken hoe lastig we het koploper Heerenveense Boys kunnen maken.”

Zaterdag (14.30 uur) speelt ONT uit tegen Heerenveense Boys, maar eerst wacht dinsdag nog de bekerwedstrijd in Opeinde, tegen datzelfde Heerenveense Boys. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.