18'
69'

8 november 2011 20:15

ONT niet opgewassen tegen Drachten

OPEINDE - ONT oefende dinsdagavond tegen zondag tweede klasser Drachten. De Drachtenaren bleken beter op elkaar ingespeeld en als team een paar stappen verder als ONT. De thuisclub kwam van een 1-3 achterstand terug tot 2-3, twee tegendoelpunten in de laatste twee minuten zorgden voor de 2-5 einduitslag.

ONT keek binnen de minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Invaller doelman Marcel Terpstra stond iets te ver voor zijn goal en werd verrast door een schot vanaf twintig meter.Al snel was te zien dat de spelers van Drachten elkaar wat gemakkelijker vonden dan die van ONT. Aan de zijde van de thuisploeg ging het wat stroperig. Toch kwam ONT na 18 minuten op gelijke hoogte. Gerrit-Jan Kooistra zette voor, Oebele Twijnstra deed een overstapje en Jasper Drenthe tikte binnen. Drachten deed er twee minuten over om weer op voorsprong te komen. Een verdedigingsfout werd direct afgestraft. Drie minuten later scoorde Drachten opnieuw. Een steekpass was de ONT verdediging te machtig.

Over het spel kon ONT in de eerste helft niet tevreden zijn, de tweede helft verbeterde dat wel iets. Er werd beter gecombineerd hoewel Drachten dat ook meer toeliet dan in de eerste helft. Toch bleef Drachten het betere van het spel houden en binnen vier minuten was het aan twee puike reddingen van Marcel Terpstra te danken dat de achterstand niet groter werd. In 69e minuut verkleinde ONT de achterstand tot 2-3. Nadat eerst JaapJan van Leeuwen met een kopbal de paal raakte zorgde Egbert Hulzinga vanaf de rand strafschopgebied met een effectvol schot in de lange hoek voor 2-3. Voor ONT was daarmee de koek op. De ploeg bleef hard werken maar kansen kwamen er niet meer. Drachten liep in de laatste twee minuten van de wedstrijd met twee scores uit naar een 2-5 eindstand.

ONT speelt zaterdag a.s. voor de competitie om 14.30 uur thuis tegen Be Quick Dokkum. Die tegenstander heeft drie punten minder als ONT en als ONT de laagste regionen van de ranglijst wil ontstijgen is winst noodzakelijk. En daar is iedereen bij ONT van doordrongen.