Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

12 november 2011 14:30

Wagenaar, J.

Hard werken levert ONT drie punten op

OPEINDE - ONT boekte tegen de nummer één na laatst Be Quick Dokkum een belangrijke overwinning. De driepunter kreeg in de tweede helft gestalte. In die 45 minuten boog een hard werkend ONT een 0-1 achterstand om in een 2-1 winst.

En opnieuw was ONT bij de start van de wedstrijd niet bij de les. In de tweede minuut van de wedstrijd scoorden de gasten. Na een corner kreeg Marcel Stormer alle tijd om de 0-1 binnen te punteren. Wat daarna volgde was eigenlijk een rommelige partij voetbal van beide kanten. Ook wel mede omdat scheidsrechter Wagenaar uit Drachten besloot om de wedstrijd erg kort te houden en dus veel floot. Beide partijen kwamen slechts hier en daar tot kansjes. Zo pakte Be Quick Dokkum doelman Jelke Krol een schot van Stefan Roffel, zag de doelman een kopbal van Danny Zijnstra geen doel treffen en schoot Otto Kooi naast. De gasten waren twee keer gevaarlijk via Rutger Atema maar één keer redde ONT doelman Rory Bruinja en later schoot Atema naast. In de slotminuut counterden de gasten bijna naar 0-2. Een corner van ONT werd omgezet in een snelle aanval van Be Quick Dokkum. Rudolf Banga verscheen alleen voor de ONT goal, de bal richting verre hoek werd een prooi voor Bruinja.

Waar ONT in de eerste helft nog wat gezapigheid toonde, veranderde dat in de tweede helft in strijdlust. Al in de 47e minuut stond de gelijkmaker op het scorebord. Otto Kooi verlengde een vrije trap van Nico de Jong waarna Jasper Drenthe de bal in de lange hoek kopte. De wedstrijd die het fanatiek meelevende ONT publiek daarna kreeg te zien was wel meeslepend maar wat niveau betreft niet top. Aan beide kanten stapelden de fouten zich op, maar waar ONT zich in onderscheidde en wat de doorslag gaf was de inzet. Mooi voorbeeld daarvan was de hard werkende Otto Kooi die doelman Krol vanuit een eigenlijk kansloze bal dusdanig belaagde dat er een corner volgde. Tien minuten voor tijd leek Drenthe op weg naar zijn tweede goal. De nummer negen van ONT kon een inspeelpass van Stefan Roffel met de teen verlengen. Doelman Krol strekte zich net genoeg om de bal tegen de lat te duwen. Aan de andere kant moest Bruinja aan de bak toen Atema richting ONT doel opstoomde. De inzet van Atema werd een prooi voor de ONT doelman. ONT bleef met een geweldige inzet spelen en dat betaalde zich zeven minuten voor tijd uit in de winnende treffer. Uit een corner van invaller Henk Bruinsma kopte aanvoerder Sjoerd Riemersma de bal tegen het net. ONT moest daarna in de laatste minuten van de wedstrijd wel terug. De Dokkumers gingen op zoek naar de gelijkmaker en de ONT supporters hielden de adem in. Maar Banga zag een schot gepakt worden door Bruinja en Bruinja wierp zich in de slotminuut van de partij moedig voor de voeten van de doorgebroken Atema. De Be Quick Dokkum spits haalde vol door wat hem een gele kaart opleverde en Bruinja een blessure. Die viel gelukkig mee zodat de ONT doelman verder kon. In de blessuretijd die scheidsrechter Wagenaar bijtelde kwam het ONT doel niet meer in gevaar.

Na zes wedstrijden zonder winst dus eindelijk weer eens drie punten voor ONT. Door de winst schoof ONT in de competitiestand op van plek elf naar plek negen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SC Veenwouden. Aanvang 14.30 uur.