Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

5 november 2011 14:30

Schuring, J.H.

Deceptie ONT tegen Broekster Boys

DAMWOUDE - ONT zit in de hoek waar de klappen vallen. Na het overtuigende begin van de competitie, twee winstpartijen, werden er nog maar twee punten aan het totaal toegevoegd. Zaterdag werd met 2-1 verloren van Broekster Boys en dat was gezien het spelbeeld een grote teleurstelling.

ONT is inmiddels afgezakt naar de onderste regionen van de ranglijst. ONT 1 is nu al een paar keer afgerekend op te aanvallend spelen. Tweede klas voetbal houdt blijkbaar in dat je de tegenstander opwacht en dan gaat kijken waar de counterkansen liggen. ONT begon zaterdag wat weifelend tegen Broekster Boys. Dat gaf de thuisploeg enkele mogelijkheden. Een kans was er na tien minuten ook voor ONT. Jeroen van Wijk lepelde de bal over doelman Erik Krol, de lat voorkwam een voorsprong voor ONT. Broekster Boys werd gevaarlijk via de doorgebroken Stephan Overkempe. Gerrit-Jan Kooistra wist met een goeie sliding verder onheil te voorkomen. Na een kwartier was ONT doelman Rory Bruinja alert op een kopbal van Sjoerd Westra en in de minuten daarna regen de kansen voor ONT zich aaneen. Egbert Hulzinga mikte naast, Jasper Drenthe schoot over en Hulzinga kon alleen voor doelman Krol de bal niet over de doellijn krijgen. Inmiddels had de thuisclub besloten om ONT op te vangen en met counters gevaar te stichtten. En dat leidde tot kansen. ONT doelman Bruinja moest twee keer handelend optreden op inzetten van Siemen Sake Kamstra. Maar Bruinja kon niet voorkomen dat Broekster Boys na een half uur de leiding nam. Na een snelle aanval belandde de bal bij aanvoerder Tjalling van der Meulen en met een schot in de lange hoek scoorde Van der Meulen.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet. ONT mocht van de thuisclub aanvallen. Dat was ook wel aan ONT besteed, maar de echte finesse ontbrak in het aanvalsspel. En toch kwam ONT in de 62e minuut op gelijke hoogte. Marten Zantema verzond een lange pass en die werd met een fraaie aanname opgepikt door Hulzinga. De ONT aanvaller omspeelde doelman Krol en maakte de gelijkmaker. De vreugde voor ONT duurde maar zeven minuten. Toen profiteerde Broekster Boys er van dat ONT verdedigend veel te veel ruimte gaf. Sjoerd Westra mocht vanaf de achterlijn voorzetten waarna Kamstra met een kopbal 2-1 aantekende. Stefan Roffel voorkwam vlak daarna dat de thuisclub de genadeklap kon uitdelen. Roffel hield de sterke Kamstra met een goede verdedigende actie van scoren af. Eigenlijk kreeg ONT pas tien minuten voor tijd door dat er echt nog wel wat te halen was in Damwoude. Vanaf dat moment werd er achterin één op één gespeeld en met opportunistisch spel werd het Broekster Boys moeilijk gemaakt. Kansjes kwamen er ook maar een kopballetje van Jasper Drenthe haalde het niet en een schot van Thomas van der Lei ging naast.

Het bleef dus 2-1 en daarmee waren de druiven voor ONT zuur. ONT deed beslist niet onder voor Broekster Boys maar Broekster Boys speelde slimmer en pakte daarmee de drie punten.

Smetje op de wedstrijd was de gang naar het ziekenhuis van een Broekster Boys speler met het vermoeden van een scheenbeenbreuk. De speler raakte geblesseerd na een duel met Sjoerd Riemersma waarbij de ONT’er ongelukkig op het been van de Boys speler landde.

De volgende tegenstander voor ONT is Be Quick Dokkum. De Dokkumers zijn één na laatste en als ONT een stapje richting middenmoot wil maken dan is winst noodzakelijk. Aftrap om 14.30 uur.

Dinsdagavond, 8 november, oefent ONT in Opeinde tegen v.v. Drachten. Aanvang 20.15 uur.