Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

15 oktober 2011 14:30

Mulder, C.

Op de valreep punt voor ONT tegen SDS

EASTEREIN - ONT 1 reisde zaterdag af naar Easterein om het daar op te nemen tegen SDS 1. ONT kwam op 0-1 voor maar ging daarna zo naïef spelen dat SDS  op een 2-1 voorsprong kwam. Zes minuten voor tijd maakte ONT gelijk en werd er toch nog een verdiend punt mee naar Opeinde genomen.

De tegenstander, naar eigen zeggen gedwongen door mindere resultaten en blessures, speelde volledige op de counter. Dat gaf in de eerste helft een beeld van veel balbezit voor ONT. Dat leidde niet tot echte kansen voor ONT terwijl SDS in het begin toch een paar keer dreigend was. Jelmer Posthumus schoot naast en over en een inzet van Skelte Anema werd door de ONT verdediging geblokt. De eerste mogelijkheid voor ONT ontstond na dertien minuten. Jasper Drenthe werd onreglementair gestuit, de vrije trap van Henk Bruinsma verdween in de muur. Na 22 minuten vergat Jacob Klaas Haitsma de score te openen voor de thuisploeg. Uit een vrije trap van Tsjipke Klaas Okkema schampte Haitsma in vrije positie de bal met het hoofd waar een rake kopbal een doelpunt had kunnen opleveren. ONT’s beste kans van het eerste part was er na een half uur. Een volley van Egbert Hulzinga, wat onwennig op “tien” spelend als vervanger van de geschorste Mario Dekker, werd van de lijn geroeid door een SDS verdediger. Een slippertje in de ONT verdediging bracht nog bijna een 1-0 ruststand op het scorebord. Posthumus kon een te korte terugspeelbal niet in een doelpunt omzetten, Sjoerd Riemersma zette de SDS’er niet op tijd de voet dwars.

Kon de eerste helft als redelijk saai worden betiteld, de tweede helft bracht doelpunten en spanning. ONT zorgde voor de ouverture door vier minuten na rust 0-1 te scoren. Stefan Roffel stuurde Jasper Drenthe met een heerlijke pas de vrije ruimte in. De voorzet van Drenthe werd binnen getikt door Hielke Knippels. De ONT supporters wreven zich eens flink in de handen want ONT kon nu de rollen omdraaien. SDS het spel laten maken en ONT op de counter. De ONT aanhangers kwamen bedrogen uit. De meegereisde supporters zagen ONT aanvallend blijven voetballen en tegen een counterploeg als SDS kan dat als naïef worden beschouwd. En dat bleek ook want binnen twee minuten boog de thuisploeg, na twee counters, de stand om naar 2-1. Eerst mocht Okkema door (63e minuut), met een flinke geur van buitenspel, om de 1-1 aan te tekenen. Een minuut later scoorde de SDS aanvoerder vanaf de strafschopstip na een overtredinkje van Sjoerd Riemersma. Na twintig minuten kon SDS het pleit beslechten maar ONT doelman Rory Bruinja keerde een inzet van Feiko Boersma. ONT ging toch niet met lege handen naar Opeinde. Zes minuten voor tijd kopte Danny Zijnstra raak uit een corner. De beste kansen op een driepunter waren daarna zelfs nog voor de bezoekers. Nico de Jong stuurde een vrije trap keurig richting doel waar SDS doelman Jaap Toering gestrekt naar de hoek moest. Dé kans op de overwinning was er voor Jasper Drenthe. Al in blessuretijd mocht Drenthe richting SDS doel. De mogelijkheden waren legio. Naar links afleggen op Thomas van der Lei, een stiffie over de uitgelopen doelman, of een bal over de grond. Het werd een schot naast.

Het bleef bij 2-2. ONT trainer Germ de Graaf had daar deels vrede mee: “Wel als je ziet dat we zes minuten voor tijd nog op gelijke hoogte komen. Niet als je kijkt naar het totale spelbeeld. Dan laat je hier twee punten liggen.”

ONT speelt volgende week zaterdag in Opeinde een bekerwedstrijd tegen vijfde klasser VCR uit Rinsumageest. Aanvang 14.30 uur.